מאז החל הממשל האמריקאי ליישם את תוכניותיו לסיוע מול הקורונה, חשף משרד המשפטים הונאות בהיקף של 8 מיליארד דולר אשר הובילו לכתבי אישום וחקירות. בעקבות זאת, הוא הרחיב משמעותית את פעילות האכיפה שלו בתחום, במיוחד באמצעות מינוי מנהל שמשימתו היא למלא את הנחייתו של הנשיא ג'ו ביידן "לרדוף את הפושעים שגנבו מיליארדים מכספי הסיוע".
ההונאות התגלו כמעט בכל היבט של תוכניות הסיוע בהיקף 6 טריליון דולר שאישר הקונגרס. בכמה מן המקרים, החשודים השיגו במרמה הלוואות פדרליות באמצעות חברות שלא היו קיימות. במקרים אחרים ארגוני פשיעה גנבו זהויות של עובדים כדי לקבל את מענקי האבטלה הנדיבים. כתבי אישום הוגשו גם נגד מי שהבטיחו בדיקות ותרופות מזויפות.
וושינגטון פוסט מציין, כי הנתונים שמסר משרד המשפטים כנראה נמוכים משמעותית מן המציאות. המשרד יכול לדווח בוודאות רק על המקרים בהם הוגשו כתבי אישום, ולא על עשרות מיליארדי הדולרים המצויים בחקירה. שר המשפטים, מריק גרלנד, הבהיר לאור זאת, כי הממשל ישתמש "בכל כלי אפשרי" כדי להיאבק בהונאות כאלה.
לצורך כך הוא מינה את קווין צ'יימברס, כיום עוזר לסגן שר המשפטים, לממונה על המאבק בהונאות קורונה – שבוע לאחר שביידן הבטיח מינוי זה בנאום על מצב האומה. תפקידו של צ'יימברס יהיה להגביר את הפעילות שהחלה עם הקמת כוח משימה בשנה שעברה. הוא יתמקד במאבק בפעילות פלילית בהיקף נרחב, כולל גניבת זהויות ונסיונות גניבה שמקורם מחוץ לארה"ב. בשלב הראשון הוא יעסוק בהקמת "צוותי תקיפה", אשר יתבססו על ניתוח נתונים מתקדם כדי למצוא את המקרים האפשריים של הונאה בתוכניות הסיוע הענקיות.
עם זאת, רבים מגופי הפיקוח הפדרליים סובלים ממחסור קשה במשאבים. העיקריים שבהם קיבלו תוספת תקציב של בערך דולר אחד על כל 12,000 דולר של כספי סיוע לקורונה. ואילו המערכות למעקב אחרי ההוצאות סבלו מפערים משמעותיים בשנתיים של הקורונה. משרד המשפטים מסר כי הגיש כתבי אישום נגד למעלה מ-1,000 נאשמים, אשר נטען שביצעו הונאות בסך 1.1 מיליארד דולר. הוא גם פתח 24 חקירות אזרחיות נגד למעלה מ-1,800 יחידים וישויות, בחשד לשימוש בלתי חוקי ב-6 מיליארד דולר.
שני התחומים בהם התגלו ההונאות הרבות ביותר היו התשלומים במזומן למשקי הבית וההלוואות לעסקים קטנים; הממשל אומר כי החרים הלוואות בסך מיליארד דולר שניתנו לחשודים שביקשו אותן בשם חברות קש או חברות שכלל לא היו קיימות. במקרה אחד קיבל הנאשם הלוואה של 24.8 מיליון דולר כסיוע לעסק בו כלל לא היו עובדים, והשתמש בכסף לרכישת צי של מכוניות יוקרה ובהן בנטלי ופורשה. נוכל אחר השתמש ב-57,000 דולר מכספי הממשל לרכישת כרטיסי פוקימון.
ארה"ב גם מתמודדת עם גל חסר תקדים של גניבות זהות מול התוכנית לביטוח אבטלה, שהעניקו סכומים וכיסוי שלא היו כמותם למי שפוטרו בשל הקורונה; 430 איש הועמדו לדין על עבירות הקשורות לתוכניות אלו. משרד המשפטים לא מסר מה היה היקף ההונאות, אך הערכות מחוצה לו מדברות על 2.3 מיליארד דולר לפחות נכון לסתיו שעבר, ועל כך שהמספר האמיתי כנראה גבוה בהרבה.