שחקנית הקולנוע סוזן סרנדון ההוליוודית יוצאת שוב נגד ישראל. בציוץ שפרסמה בחשבון הטוויטר שלה, התייחסה למותה של העיתונאית הפלסטינית ואזרחית ארה"ב, והאשימה בכך את ישראל. "שירין אבו עאקלה הוצאה להורג בירייה בראשה על ידי צלפים ישראלים, כשהיא חובשת קסדה ולובשת אפוד חסין כדורים שעליו כתוב 'תקשורת'", כתבה סרנדון. "כמה זמן נמשיך לשתוק בזמן ש'בעלי הברית' שלנו הורגים עיתונאים על כך שהם אומרים אמיתות לא נוחות?". הציוץ של השחקנית בת ה-75 זכה לעשרות אלפי לייקים ושיתופים.
גם דוגמנית העל ממוצא פלסטיני, בלה חדיד, שמרבה לתקוף את ישראל בחשבון האינסטגרם שלה שאחריו עוקבים כ-52 מיליון איש, פרסמה שורה של סטוריז בנושא – והאשימה גם היא את ישראל – טרם התבררו פרטי האירוע. "אין לי מילים", כתבה. "פשוט אין לי מילים יותר. העניין הוא שהם ינסו להצדיק את זה. הם ינסו לתת הצדקה לרצח הלא הגיוני הזה. עיתונות היא לא פשע, אפילו אם היא שופכת אור על הפשעים שלך".
מצד סרנדון, שו לא הפעם הראשונה שהיא מתייצבת לצד הפלסטינים.לפני שנה בדיוק, במהלך מבצע שומר החומות, כתבה גם כן: "אני עומדת לצד העם הפלסטיני שנלחם נגד ממשלת האפרטהייד של נתניהו". בהקשר של חדיד, אמרה השחקנית זוכת האוסקר במאי 2021 כי היא תומכת בה על כך שיש לה "את האומץ להביע סולידריות עם העם שלה".
בינתיים בשטחים: קריאה לפגוע באוהד חמו
הכתב הבכיר לענייני ערבים של חדשות 12, אוהד חמו, מקבל איומים על חייו, בעקבות מותה של כתבת אל ג'זירה שנהרגה במהלך חילופי אש בין כוחות צה"ל לפלסטינים בג'נין. תמונתו של חמו מופצת עם מטרה על פניו ולצד התמונה הכיתוב: "עין תחת עין ושן תחת שן, לחכות למוות שלך". האיומים מגיעים בוואטסאפ, טלגרם וברשתות החברתיות השונות מהצד הפלסטיני.
אבו עאקלה, שהייתה כתבת אל ג'זירה, נחשבה לאחת העיתונאיות הבכירות בתקשורת הערבית – והאיומים על חמו, שנחשב לעיתונאי הישראלי הבכיר בשטחים – מגיעים כקריאה לנקום את מותה.
בתוכנית הרדיו של גולן יוכפז וניסים משעל בתחנת 103FM, נשאל חמו האם הרג העיתונאית יהפוך לנושא נפיץ כמו פרשת הילד מוחמד א-דורה. לדבריו, "זה בהחלט יכול להיות נפיץ. האם אנחנו מדברים על משהו בסדר גודל של מסגד אל אקצא? לא, אבל אין ספק שהדבר הזה, ואנחנו צריכים להבין את זה בישראל, זו לא עוד בחורה, לא עוד פנים. אנחנו מדברים על סמל, על כמעט סמל ממלכתי פלסטיני". עוד אמר חמו כי "אבו עאקלה היוותה סמל של דור פלסטיני שלם, ב-20 השנים האחרונות צפו בה מאות מיליונים בעולם הערבי. פגשתי אותה לראשונה בשטחים לפני 18 שנה, היא הייתה בכל מקום באזור הזה ומיליונים מזהים אותה כסוגייה הפלסטינית".