למעלה: היהלומן הישראלי שי בלחסן. למטה. השעון שנשדד. משמאל: הנפגעת מהתקרית מובלת לבית החולים
שלושה גברים שחורים עם קפוצ'ונים – לפחות אחד מהם חמוש באקדח – נכנסו בצהרי יום חמישי האחרון למסעדת הכוכבים האיטלקית המפורסמת "איל פסטיאו" בבוורלי הילס עם מטרה מאוד מוגדרת: המשכונאי והתכשיטן הישראלי שי בלחסן הציג באותו זמן פריט מאוד מסויים ללקוח פוטניאלי.
זה נגמר בשוד מזוין באמצע היום באחת הערים היוקרתיות בעולם ובגניבת שעון בצבעים זהובים-ורודים של ריצ'רד מיל. RM 11-03 Flyback Chronograph, שעון שלדברי בלחסן שווה 500,000 דולר. "אחד מהשודדים רץ ושלף אקדח מכיס הז'קט שלו והצמיד את האקדח לראשי", סיפר בלחסן ל"לוס אנג'לס טיימס". "שני חבריו אחד מהם דוחף לי את היד והשני חוטף את השעון שלי". במהלך ההתכתשות נפל האקדח לריצפה ונורתה ממנו יריה בודדת, במהלכה נורתה אשה ברגלה. אדם אחר סבל גם מפגיעות קלות.
על פי הניו יורק פוסט, מותג שעוני היוקרה חביב על סלבס ומפורסמים כמו רפאל נדאל, ג'קי צ'אן ונטלי פורטמן. העיתונאי דקלן קווין כינה את הבעלות על שעון של ריצ'רד מיל "המסמל האולטימטיבי של עושר קיצוני". בלחסן מציע תגמול של 50,000 דולר עבור השעון. לדבריו, יש להניח כי בעקבות החשיפה העולמית לה זכה המקרה הפושעים יהססו למשך זמן מה להציג את השעון היוקרתי בשוק השחור. בלחסן גם התלונן על עליית עקומת הפשיעה בעיר בשבועות האחרונים ועל העובדה שרשויות החוק המקומיות לא עושות מספיק כדי להגן על בעלי עסקים בעיר.
במשטרת בוורלי הילס אומרים כי האירוע הוא חלק מ"טרנד מטריד" של אנשים שנורו באזור במהלך שוד. על פי משטרת לוס אנג׳לס, 18 בני אדם נורו במהלך שוד עד כה השנה, לעומת אדם אחד בתקופה המקבילה אשתקד. ב- 24 בפברואר נורה ה'דוגווקר' של ליידי גאגא ריאן פישר בחזהו כאשר גברים חמושים ניסו לגנוב את שלושת הבולדוגים הצרפתיים של הזמרת. שניים מהכלבים נלקחו, אך נמצאו ללא פגע והועברו למשטרה. המשטרה ציינה גם גידול במקרי השוד שבו נגנבו שעונים יקרים. חוקרי משטרת בוורלי הילס מאמינים שהשודדים עקבו אחרי בלחסן במשך זמן מה וידעו על הימצאותו של השעון יקר הערך בידיו.
בעקבות השוד באיל פסיטאו, משטרת בוורלי הילס הודיעה כי היא מגבירה את סיורי האבטחה באזור. "אני רוצה שהעולם יידע שבוורלי הילס היא קהילה בטוחה מאוד", כתב מפקד משטרת בוורלי הילס, דומיניק ריבטי, בהצהרה שפורסמה ששבוע. "אנו משקיעים משמעותית במחלקת המשטרה שלנו כדי להבטיח לקצינים שלנו את כל המשאבים הדרושים כדי לבצע את עבודתם בצורה יעילה. אנו נשלים את סידורי הביטחון עם מאבטחים פרטיים חמושים אשר יהיו בעלי נוכחות חזקה וגלויה בעיר. אנו עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם העסקים שלנו כך שהלקוחות ואורחי המסעדה ירגישו בנוח ובטוח. אנחנו נחושים לחקור ולהביא לדין את מי שעושה את הטעות החמורה של ביצוע פשעים כאן, בבוורלי הילס".



