החברה הישראלית אלקטריאון, שמפתחת טכנולוגיה של טעינה אלחוטית לכלי רכב חשמליים, זכתה בפרויקט להקמת מערכות טעינה דינמית (תוך כדי נסיעה) וסטטית בקמפוס של אוניברסיטת UCLA בלוס אנג'לס. הפרויקט מוערך בהיקף כולל של 35 מיליון דולר, כשחלקה של אלקטריאון בהכנסות מביצוע הפרויקט יגיעו ל-4.25 מיליון דולר. הפרויקט ימומן על ידי UCLA ורשות התחבורה של קליפורניה.
כחלק מהשלב הראשון של הפרויקט, יחושמל במלואו שירות ההיסעים של האוניברסיטה, BruinBus. לצורך כך, תרכוש UCLA תשעה אוטובוסים חדשים שעליהם תותקן מערכת הטעינה האלחוטית של אלקטריאון ובנוסף חמישה אוטובוסים קיימים שנטענים כיום בטעינה קווית, כלומר באמצעות כבלים, ישודרגו למערכת טעינה אלחוטית של אלקטריאון.
14 אוטובוסים אלה שמיוצרים על ידי יצרניות אמריקאיות יספקו שירותי הסעים לכל אורך שעות היום כולל לקמפוס של האוניברסיטה ולבית החולים שממוקם בו באמצעות התקנת מערכת טעינה סטטית בכמה נקודות עצירה מרכזיים והתקנה של מערכת טעינה דינמית בנקודות לאורך מסלול הנסיעה. כך למשל, מערכת הטעינה האלחוטית של אלקטריאון תותקן במסוף אוטובוסים חדש שיוקם בקמפוס וישרת את צי כלי הרכב של UCLA וציי האוטובוסים של חברות נוספות וכן בכניסה וביציאה מתחנות עצירה מרכזיות של האוטובוסים ובחניון הלילה.
אלקטריאון, שמנוהלת על ידי אורן עזר, תספק שירותי תפעול ותחזוקה לשלוש שנים. עזר ציין כי הזכייה בפרויקט משקפת הבעת אמון של UCLA ורשות התחבורה של קליפורניה בטכנולוגיה של אלקטריאון – שנעשתה על בסיס התרשמות מפרויקט דומה שהחברה ביצעה בדטרויט מישיגן, באלינגן גרמניה, ופרויקט עם חברת אלקטרה אפיקים ופרויקטים של תחבורה ציבורית מבוססת מערכת טעינה אלחוטית של אלקטריאון בשוודיה ובנורווגיה.
לדבריו, אם אלקטריאון תציג ביצועים טובים בשלבו הראשון של הפרויקט, הוא עשוי להתרחב משמעותית. הפרויקט כולל כבר כעת תקצוב לתכנון הארכת מקטע הכביש החשמלי ב-5 ק"מ נוספים לצורך חשמול קטע כביש שבו עוברים מדי יום רכבי נוסעים אוטובוסים ומשאיות רבים.
פוטנציאל ארוך טווח יותר להרחבת הפרויקט נובע מהעובדה שב-2028 צפויה UCLA לשמש ככפר אולימפי במסגרת האולימפיאדה שתתקיים בלוס אנג'לס כך שמערך ההיסעים החשמלי האלחוטי יורחב לטובת הספורטאים והמבקרים באולימפיאדה.
החברה תוכל להמחיש יתרונות של הטכנולוגיה שפיתחה. למשל, אינטגרציה פשוטה של מערכת הטעינה שפיתחה עם אוטובוסים של יצרנים שונים, וכן השיתופיות של הטכנולוגיה, שבאה לידי ביטוי שציי רכב של חברות שונות יוכלו לעשות שימוש באותן תשתיות טעינה אלחוטית שיותקנו מתחת לכביש – בשונה מהמצב הקיים בשוק כיום, שבו כל צי רכב רוכש עמדות טעינה קוויות שמתאימות לצי ולסוג כלי הרכב הספציפי.
גורם נוסף שמייחד את הפרויקט הוא שיתוף הפעולה עם גורמים מובילים בארה"ב, כמו מכון Calstart שמרכז חברות אנרגיה ירוקה רבות ועם UCLA שמחזיקה ומתפעלת צי כלי רכב שמונה מעל 1,000 כלי רכב ומערך היסעים שמשרת לא רק את הסטודנטים, אלא גם בציבור הרחב שנזקק לשירות הסעות לבית החולים שבקמפוס ולמעבדות שממוקמות מחוץ למתחם האוניברסיטה.