ענקית הטכנולוגיה אפל חשפה ביום שני באירוע חגיגי בקליפורניה את הדור הבא של מוצר הדגל שלה, אייפון 16, וכן של השעון החכם אפל ווטש והאוזניות האלחוטיות אייר פודס. האייפון החדש הוא הראשון שפותח עם בינה מלאכותית, בעוד שבאוזניות מהדגם החדש ניתן להשתמש כמכשיר שמיעה.
האירוע של אפל, שמתקיים כמדי שנה במטה שלה בקופרטינו שבקליפורניה, נפתח בסרטון שהראה מגוון רחב של אנשים שהמכשירים של אפל סייעו להם ושיפרו את חייהם. משם עברה המצלמה לאפל פארק, אל המנכ"ל טים קוק, ואחריו אל בכירים נוספים בחברה שהציגו את המוצרים השונים. כמו בכל אירוע, סיום הערב נשמר לגולת הכותרת, האייפון.
אייפון 16: עידן חדש עם בינה מלאכותית
קוק דיבר בהתלהבות על דגמי האייפון החדשים – ארבעה במספר – ועל תוספת הבינה המלאכותית שמסמנת את תחילתו של עידן חדש, לדבריו. מכשיר אייפון 16 הבסיסי יוצע למכירה החל ב-799 דולר, ואייפון 16 פלוס יימכר ב-899 דולר. מכשירי הפרימיום, אייפון 16 פרו ו-16 פרו מקס, יתחילו ב-999 דולר ו-1,199 דולר, בהתאמה.
כצפוי, לאייפון 16 ו-16 פלוס יתווסף כפתור פעולה (Action Button), שניתן להתאים באופן אישי למגוון שימושים. זהו אותו כפתור שהחליף בדגמי הפרו של אייפון 15 את כפתור הצלצול/השתק (ring/mute) הוותיק שבצידו של המכשיר.
המכשיר הבסיסי ומכשיר הפלוס יהיו זמינים בגדלים של 6.1 אינץ' ו-6.7 אינץ', בהתאמה.
דגמי הפרו היקרים יותר מצוידים במסכים הגדולים ביותר אי פעם – 6.3 אינץ' ו-6.9 אינץ'. המכשירים עצמם אינם גדולים יותר מדגמים קודמים, אלא בעלי שוליים צרים יותר.
חידוש שהוכנס בכל ארבעת הדגמים הוא שניתן לשלוט במצלמה מכפתור חדש בצד הימני של המכשיר. בהמשך, בדגמי הפרו, הוא ישמש כמו כפתור DSLR, ובלחיצה קלה יפעיל פוקוס אוטומטי. לחיצה חזקה יותר תצלם תמונה. ניתן יהיה גם להחליק על הכפתור מעלה ומטה כדי למקד את התמונה או להרחיבה תוך כדי צילום תמונות וסרטונים.
מכשירי אייפון 16 ו-16 פלוס יצוידו במעבד A18, שכולל מעבד בינה מלאכותית מהיר עד פי שניים עבור למידת מכונה. גם מערכת הזיכרון של המעבד מתקדמת יותר. ה-CPU מהיר יותר עד 30% מה-CPU באייפון 15. במכשירי אייפון פרו, יהיה מעבד מיוחד מקצועי יותר, A18 פרו עם טרנזיסטורים 3 ננומטר דור שני ומעבד בינה מלאכותית חדש המיועד במיוחד לעומסי עבודה של בינה מלאכותית גנרטיבית.
בדגמי הפרו יש גם פיצ'רים חדשים במצלמות, כולל מצלמת "פיוז'ן" 48 מגהפיקסל שיכולה לקרוא נתונים במהירות כפולה, ומצלמה אולטרה רחבה 48 מגהפיקסל שמאפשרת יותר פרטים בצילומי זווית רחבה.
בדגמי הפרו יש ארבעה מיקרופונים "באיכות סטודיו" עם ביטול רעשי רקע, שנועדו בין היתר להקלטות קוליות ואקוסטיות. פיצ'ר "אודיו מיקס" חדש, שאפל אומרת שהוא הראשון מסוגו בתעשיה, משתמש בלמידת מכונה לזיהוי והפרדת אלמנטים ברקע מהדיבור של המשתמש.
על אפל אינטליג'נס, מערכת הבינה המלאכותית שאפל חשפה בכנס המפתחים שלה ביוני, הסביר קרייג פדריגי, סגן נשיא בכיר באפל להנדסת תוכנה. הוא אמר כי רבים מהפיצ'רים של הבינה המלאכותית יהיו זמינים בעדכון תוכנה חינמי כבר בחודש הבא, לבעלי אייפון 15 פרו ואייפון 15 פרו מקס. הוא הדגיש כי אפל אינטליג'נס לא מאחסנת מידע או משתפת אותו עם אפל.
פיצ'ר חדש שיכלל בדגמי האייפון החדשים מתחרה ב-Google Lens, ומאפשר לצלם תמונה ולקבל מידע על מה שנמצא בה בתוך כמה שניות. פיצ'ר נוסף של בינה מלאכותית יאפשר למשתמשים ליצור אימוג'י משלהם. בנוסף, ניתן יהיה לחפש מידע בקלות רבה יותר או לאתר תמונות או טקסטים מתוך הטלפון באמצעות סירי, והיא תשלב מידע פרטי על המשתמשים בתגובות שלה.
בדגמי הפרו יהיו יותר פיצ'רים המבוססים על בינה מלאכותית, כמו למשל אפשרות לקבל סיכום של ישיבה שמוקלטת במכשיר, עזרה בניסוח טקסטים למטרות שונות ואיתור מידע מאוד ספציפי בתוך הטלפון, גם כשלא יודעים באיזו אפליקציה הוא נמצא.
אוזניות שמשמשות כמכשיר שמיעה
בנוסף לאייפון, השיקה היום אפל גם את הדגמים החדשים של איירפודס, האוזניות שלה. לראשונה, נטרול רעשים אקטיבי מגיע לדגם הבסיס של האיירפודס, איירפודס 4. כמו כן, ניתן יהיה להפעיל בשני הדגמים החדשים את סירי בהנהון ראש בלבד. איירפודס 4 יעלו 129 דולר ו-179 דולר.
באיירפודס פרו, הדגם המתקדם יותר, ישנו יותר דגש על יישומי בריאות ומודעות לאובדן השמיעה. ניתן להשתמש בהן במופעים ומקומות עם רעש חזק כדי להגן על האוזניים, והן גם יכולות לערוך בדיקת שמיעה. בנוסף, יכולות האוזניות לשמש כמכשיר שמיעה.
שעוני סדרה 10 – דקים וקלים יותר
השעונים מסדרה 10 של אפל ווטש שהשיקה אפל היום מצוידים במסך הגדול ביותר שהחברה אי פעם ייצרה, גדול אף יותר משל שעוני ווטש אולטרה. הם גם גדולים ב-30% לעומת הדור הקודם. ניתן לראות על המסך יותר שורות של טקסט באפליקציות מייל וחדשות, וקל יותר להקליד.
שעוני סדרה 10 דקים יותר מאי פעם, 10% יותר קטנים מסדרה 9. לראשונה, ניתן יהיה גם לנגן מדיה ישירות דרך השעון. כדי לשפר את איכות השיחות, שילבה אפל רשת עצבית בתוך סדרה 10, שמתגברת על רעשי רקע והופכת את הסאונד לבהיר יותר.
משתמשים יוכלו לטעון בחצי שעה עד 80% מהסוללה, מה שהופך את סדרה 10 לבעלת הטעינה המהירה ביותר מבין שעוני אפל עד היום. לשעון יש 18 שעות סוללה. השעון מצויד במסך OLED בזווית רחבה, אשר מאפשרת לקריסטלים שמתחת לפלוט יותר אור. כך ניתן לראות מכל זווית בצורה בהירה יותר. לסדרה 10 יש גם צבע חדש, ג'ט בלאק, בנוסף לצבעים הקיימים.
הדגם השני שהציגה אפל היום, אפל ווטש אולטרה 2, הוא "שעון הספורט הטוב ביותר עבור כל כך הרבה פעילויות", לדברי סטן נג, מנהל השיווק של אפל ווטש. מחירו ההתחלתי של השעון – שבו אין הרבה חידושים לעומת הדגם הקודם – הוא 799 דולר, בעוד שמחיר סדרה 10 מתחיל ב-399 דולר.
האירוע שעורכת אפל מדי ספטמבר נהפך לאירוע ההשקה החשוב ביותר שלה, שבו היא מציגה את הדור הבא של האייפון ושל מכשירים נוספים לקראת עונת החגים – התקופה העמוסה והרווחית ביותר שלה. השנה נמצאת אפל תחת לחץ להוכיח את יכולות הבינה המלאכותית ולספק חידושים מלהיבים מספיק בכדי לשכנע את המשתמשים לשדרג לדגמים החדשים. החברה מנסה להוכיח למשקיעים כי תצליח להדביק את הקצב בתחום הבינה המלאכותית מול מתחרותיה, שנכנסו אליו לפניה.
מכירות האייפון, שאחראיות לכמחצית מהכנסותיה של אפל, האטו בשנים האחרונות, לאחר שקצב שידרוגי המכשירים של לקוחות האט. כ-300 מיליון בעלי אייפון בכל העולם לא שידרגו את המכשירים שלהם יותר מארבע שנים, לפי דו"ח שפרסם בחודש שעבר האנליסט דן אייבס מוודבוש.