בניסיון לתת מענה לפופולריות של טיקטוק, חברת מטא הודיעה כי הפיצ'ר "רילס" (Reels) יושק ב-175 מדינות ■ לצד השקת הסרטונים הקצרים, החברה אמרה כי תציע כלים שיאפשרו ליוצרי התוכן לקבל כסף
חברת מטא((לשעבר פייסבוק) הודיעה כי פיצ'ר "רילס" (Reels) – סרטונים קצרצרים, שהם חיקוי ישיר לסרטוני הטיקטוק – יושק ב-175 מדינות ברחבי העולם, ביניהן ישראל.
הפיצ'ר כבר קיים באינסטגרם, והוא החל להגיע לאפליקציית פייסבוק בארה"ב בסוף השנה שעברה. כעת, הוא מושק רשמית. רילס הוא ניסיון של מטא לתת מענה לפופולריות העצומה של טיקטוק, ולמשוך בחזרה צעירים שנטשו את הרשת החברתית לטובת המתחרים.
מעתה, ניתן יהיה ליצור קטעי רילס באפליקציית פייסבוק ולצפות בהם בפיד (דרך תגית חדשה בחלק העליון של הפיד), בקבוצות ובחלונית ה-Watch של פייסבוק, כך לפי מטא. כמו כן, ניתן יהיה לעקוב אחר יוצרי התוכן, לעשות לייקים, להגיב ולשתף את הקטעים השונים.
המשמעות הנלווית היא גם חוויית שימוש עמוסה יותר באפליקציית פייסבוק בטלפונים ניידים. כבר כיום, ישנם מעל הפיד הרגיל אלמנטים ופיצ'רים חברתיים נוספים, כמו סטורי'ז (אוסף תמונות וסרטונים שנעלמים אחרי פרק זמן מסוים) ו"חדרים" (צ'אטים של וידיאו או שמע מרובי משתתפים). כעת, יצטרפו אליהם גם סרטוני רילס קצרים.
לצד השקת הפיצ'ר, מטא אומרת כי תציע כלים שיאפשרו ליוצרים לקבל כסף. המשמעות היא בעיקר פרסומות – באנרים או סטיקרים פרסומיים – שישתלבו בתוך סרטוני רילס בפייסבוק. כמו כן, מטא בוחנת אפשרות להציג פרסומות במסך מלא בין קטעי רילס, שיושקו בהמשך באופן הדרגתי ברחבי העולם.
מטא מציגה גם כלים חדשים לעריכה ויצירה של סרטונים, כמו למשל רמיקס, שבאמצעותו יוצרים יוכלו להציג את הסרטון שלהם לצד קטע Reels קיים וליצור סרטון משותף; קטעי רילס ארוכים באורך של עד 60 שניות; וכלי חיתוך, שבאמצעותם יוצרים שמקליטים סרטונים ארוכים או מצלמים סרטוני לייב יוכלו לחתוך את הקטעים שלהם בקלות.


