בשנה האחרונה ניסו אפל, פייסבוק, מיקרוסופט וגוגל לרכוש את ווייז, שהוקמה לפני ארבע שנים ע"י שלושה ישראלים * סלע המחלוקת העיקרי עם פייסבוק: דרישת מנכ"ל החברה נעם ברדין להשאיר את הפעילות בישראל
פייסבוק מנהלת משא ומתן מתקדם לרכישת מלוא המניות בחברת הניווט הישראלית ווייז. על פי הערכות, סכום הרכישה יהיה כ-1 מילארד דולר, כאשר 50% מהעסקה יתבצע במזומן ו-50% במניות פייסבוק. בשלב הנוכחי, סלע המחלקות העיקרי בין שתי החברות הוא דרישת המנכ"ל להשאיר את פעילות החברה בישראל. בפייסבוק מסכימים להשאיר את ווייז כחברה עצמאית בעלת מותג עצמאי, כאשר פעילות הפיתוח תישאר בישראל וכל הפעילות העיסקית של וייז תמוזג לתוך פייסבוק. ווייז הציבה תנאי זה כתנאי לביצוע העסקה.
המגעים לקראת הרכישה החלו בחודש מארס האחרון כאשר אנשי ווייז הגיעו למשרדי פייסבוק על מנת לדון בנוגע לשיתוף פעולה. מאז, נפגש המנכ"ל נעם ברדין ועורכי הדין של החברה מספר פעמים עם בכירי פייסבוק. בינתיים, אין מסמך חתום בין הצדדים, אך המשא ומתן נמצא בישורת האחרונה והערכות הן כי הצדדים יגיעו לסיכומים סופיים בשבועות הקרובים, שכן יש נכונות גדולה של שני הצדדים לבצע את העסקה.
לפייסבוק יש עניין לחזק את עסקי המובייל שלה. הפעילות של ווייז – אפליקציית סלולר שמשלבת רכיבים חברתיים – יכולה להשתלב בעסקיה. הדרישה של מנכ"ל החברה להשאיר את פעילות החברה בישראל כתנאי הכרחי לסגירת העסקה מובנת על רקע הנטייה של פייסבוק לסגור מרכזי פעילות מקומיים והעברתם מחוץ לישראל. עד היום, רכשה פייסבוק בישראל את סנפטו ואת פייס.קום. בשני המקרים החברה סגרה את הפעילות המקומית והעבירה את צוותי הליבה למטה החברה בעמק הסיליקון. עד היום פייסבוק לא הקימה מרכז פיתוח בישראל.
במהלך השנה האחרונה העלו אפל, פייסבוק, מיקרוסופט וגוגל בפני ווייז הצעות רכש שלא התקבלו. ווייז הוקמה ב-2008 על ידי אהוד שבתאי, אמיר שנער ואורי לוין. מנכ"ל החברה, נועם ברדין, מתגורר כיום בארה"ב. המודל העסקי של האפלקציה מבוסס על ציון מותגים במפות האפליקציה, לצד הצגת הודעות על הנחות ומבצעים בקרבת המשתמש. עד כה, גייסה ווייז 67 מיליון דולר. באוקטובר 2011 המולטי-מיליארדר לי קאשינג השקיע בחברה 30 מיליון דולר באמצעות קרן ההשקעות שלו, הורייזון ונצ'רס.
בנובמבר השיקה החברה פתרון בצורת פלטפורמת פרסום בתוך האפליקציה, שמטרתה לייצר לחברה הכנסות מבלי לגבות כסף מהמשתמשים. פלטפורמת הפרסום של ווייז מציעה לבעלי עסקים את האפשרות להירשם באינדקס של החברה – ולרכוש חבילות שיאפשרו לעסק שלהם להופיע באפליקצה אצל נהגים העוברים בסביבתו ובתוצאות חיפוש של משתמשים בטווח גדול יותר. זאת, תוך שליטה על יעד הפרסום באמצעות הגדרת שעות מועדפות או סוג המשתמשים שלהם יוצג העסק.
במהלך 2012 השתמשו 34 מיליון משתמשים בווייז. בחברה צופים כי עד סוף שנת 2013 היא תגיע ל-70 מיליון משתמשים, כך שהיא תכפיל את בסיס הלקוחות שלה. ווייז מעריכה כי ב-2013 היא תחסוך לנהגים 82 מיליון שעות, 2.1 מיליארד דולר ו-844 אלף טונות של CO2. לטענת החברה, האפליקציה חסכה בממוצע למשתמשים 15% מזמן הנסיעה ביום.