כמה חברות סטרטאפ ישראליות מצליחות ממש בגדול? ואיך אפשר לשמוע על כך בלוס אנג'לס * מאת שרונה ג'סטמן
כילדים תמיד אמרו לנו שחשוב לחלום בגדול. כל שחקן בייסבול צעיר באמריקה, חולם להיות כוכב בליגה הגדולה. ועל מה חולמים הישראלים הצעירים בישראל? הם חולמים על איך להפןך להצלחה הגדולה הבאה של עולם הסטרט אפ ולקבל כסף מיזמים בכדיי להפוך לסיפור הצלחה מסחרר.
לאיזה משניי החלומות שלהלן יש סיכוי יותר גדול להיתגשם? בואו נתחיל עם החלום של הילד באמריקה, להיות שחקן בייסבול מצליח ומהליגה הראשונה. מתי-מעט מ 5.6% של בוגרי תיכון באמריקה יתקבלו כשחקנים בקבוצות ה-NCAA מהם רק עשרה אחוז בערך יתקבלו לליגת ה-MLB ומתוך אלו שמשחקים רק עשרה אחוז ישחקו מעל חמש שנים, ואולי רק 35 מהם יהיו ברי מזל וישחקו מעל לעשר שנים בליגה ובהצלחה. כך שהאחוזים להגשים את החלום הזה יהיה בערך 0.5 אחוזים. יותר מ-99% של ילדים שחולמים, לא יצליחו להגשים את חלומם.
ומה סיכוי ההצלחה של הצעיר הישראלי להגשים את חלומו ולהצליח בגדול בסטרט אפ? בואו ונראה את הנתונים והעובדות. ישראל עומדת במקום שני בעולם עם כמות חברות הסטרט-אפ, אחרי אמריקה. מישראל יוצאות הכמות הכי גדולה של חברות שרשומות בנאסד"ק מחוץ לאמריקה. ישראל היא אחת מהמובילות בעולם בטכנולוגיה, סולאר, טכנולוגיה שקשורה למים, ועוד. בישראל לוקחים מאד ברצינות כל מה שקשור למחקר ופיתוח ואת זה רואים כשמשווים את ישראל לסיליקון וואלי בקליפורניה. האנלוגיה הזו הלכה כל כך רחוק שחלק מהאוכלוסיה מתייחס לחדשנות בטכנולוגיה הישראלית וקורא לה "סיליקון וואדי".
חברות ענק כמו סיסקו, מוטורולה, גוגל, אפל, יבמ , שראו את הפוטנציאל בישראל ובמחקר הישראלי, בונים את מפעלי מחקר ופיתוח הראשונים שלהם בישראל. אורי גולדברג, שהייה מחבריי הצוות של נשיא המדינה, שמעון פרס, מעריך כי לכל היותר 3 אחוזים מהישראלים בישראל, מעורבים בחברות סטרט אפ. אם יש בישראל, בשנת 2013 כ-7.7 מיליון איש, כ-200,000 מהם מעורבים בחברות סטרט אפ. גולדברג רואה בזה מספר קטן, אך עדיין גבוה מהנתון המקביל במדינות אחרות. שיעור ההצלחה של סטרט אפ במדינות אחרות עומד על כ 10%, בעוד שישראל מתגאה בשיעור הצלחה של 22% וזה אומר ש- 44,000 איש או פחות מאחוז מהישראלים, מצליחים להשתתף בסטארטאפיים מוצלחים.
…וואוו, זה בדיוק אותו אחוז של שחקניי בייסבול שמצליחים להיכנס לליגות הגדולות; אז כן, אולי האנולוגיה הזו קצת מוזרה, אבל עובדה אחת ראוי לציין והוא שרוב חברות הסטארט-אפ שהשתתפו ב"וועידת ישראל", הנערכת בסוף חודש מאי בפעם החמישית בלוס אנגלס, זכו מהצלחה גדולה ומשמעותית. ביניהם החברות: מג'נטו, מיקרוסופט- קינקט, סודה סטריים, פאוור-מט, צ'ק פוינט, אמוביי, ועוד רבים… כולם סיפורי הצלחה של סטרט אפ וחלומות של ילדים, שהתגשמו, ובגדול!
The Israel Conference – "ועידת ישראל" הינו כנס מיוחד מאד שמביא ביחד את הטובים והמבריקים בטכנולוגיה והייטק מישראל לאמריקה. הכנס מביא השנה כמה מהשמות הגדולים ביותר והמובילים בעסקים, אשר יירצו על חידושיי הטכנולוגיה של כל אחד מהם ועל העתיד בשטח הזה. מעל 700 ראשי חברות יבואו לכנס כדי לעודד הזדמנויות עיסקיות והשקעות.
האירוע נערך בשיתוף עם יוסי ורדי, הסנדק של ההייטק הישראלי. בכנס עצמו יהיו וועדות ייעוץ לכל שטח טכנולוגי, שיציגו טכנולוגיה חדשה, יסבירו עליה, וגם יהיו תצוגות של מציגים משטחים שונים. חלק מהמשתתפים: ראש יבמ מישראל, מנכל חברת סוני, חברת נילסון לעיבוד נתונים, "פרוקטור וגמבל" , סקייכור לאבטחת סייבר, ג'ויטון למוסיקה, קומיגו לטכנולוגיה בטלביזיה, אקטי-ויג'ון, "אדובי" ועוד. משתתפים ומבקרים באירוע יקבלו ידע חשוב, קשרים בעליי ערך, והבנה מעמיקה על החידושים האחרונים מישראל.
הכנס ייערך במלון "לאקס במערב לוס אנג'לס בימים חמישי ושישי, 30-31 במאי. לפרטים והרשמה בקר באתר הכנס: www.TheIsraelConference.org