דברי סטטיק על הבימה המרכזית, במופע שחתם את פסטיבל יום העצמאות ה-70 בראנצו' פארק * רבבות משתתפים, עשרות אטרקציות, הופעות לכל הגילים, מזג אוויר נוח והרבה שמחה בלב * המראות והקולות / מאת אלעד מסורי * צילומים: יוסף פאל, אלעד מסורי והלנה ש. מיימון
פסטיבל יום העצמאות הסתיים השבוע במפגן עוצמה מרגש של ארגון ה-IAC ושל הקהילה הישראלית בלוס אנג׳לס. האירוע שמומן על ידי יקירי הקהילה – דבי ונתי סיידוף והקרן של משפחת אדלסון – נחגג כציון יום ההולדת 70 למדינת ישראל והיה חגיגי יותר מתמיד. למעלה מ-18 אלף משתתפים צבעו את מתחם הפסטיבל במהלך היום. בניגוד לשנה שעברה, התקיים האירוע במזג אוויר מושלם מלווה בשמיים כחולים, עננות חלקית ומשבי רוח מרעננים מידי פעם.
האזורים במתחם הפארק הענק חולקו לשמות על פי ערים בישראל, וכך יכולתם למצוא את ״אזור באר שבע״ – שהוצג על ידי שלטים אותנטים של הדרכים והכבישים בישראל, עם מספר הכביש שמוביל אליו. כמו גם ירושלים, תל אביב ועוד. אזור הפסטיבל חולק לאזורים מגוונים עם שלל ביתנים ביניהם בלטו: ״אזור שוק הכרמל״- יריד אמנים ענק עם תוצרת מקומית, תכשיטים בגדים ואביזרים ישראליים.
מרשים היה לראות את ״תעלת ציר הזמן״, שלקחה את הקהל למסע בזמן של תמונות מאירועים חשובים מתקופת קום המדינה ועד ימינו. כבכל שנה בלט אזור הילדים המקסים, עם הגמלים שהובאו במיוחד וסוסי פוני עליהם רכבו הילדים בהנאה גדולה; כמו גם הלונה פארק המשוכלל עם מגוון מתקני שעשועים. באוהל המרוקאי יכל הקהל לתפוס מפלט מהשמש, לשבת על שטיחים וכריות ולהנות ממוזיקה של להקת ״מושב״. באוהל אחר נערכה תחרות שש בש המונית ומדגם של מאכלים שהגיעו מיהדות המזרח וארצות ערב.
מרכז החדשנות של "תגלית" הציג את הפיתוחים החשובים תוצרת ישראל בתחומי המדע, הרפואה, הייטק, טכנולוגיה ועוד. קהל גדול גם פקד את מתחם ריקודי העם, ולאחר מכן נערכה הפרשת חלה ענקית של מאות משתתפים.
אזור הבר של LEAD – היווה כמו בכל שנה מקום מפגש לחבר'ה הצעירים בגילאי 21+ שבאו לרקוד, להנות מבירות ומצב רוח. ברקע נשמעה כל העת המוזיקה של DJ אביאל שגם הינחה את האירוע מעל הבמה המרכזית. על במת הילדים הגדולה התקיימו שלל הופעות ביניהם יובל המבולבל וכוכבת הילדים הכי גדולה באל-איי – נעמה סופר על שהקפיצה את הקהל.
על הבמה המרכזית הופיעה גם להקת 'בייס בנד' של גילת ררפורט עם מיטב שירי הלהקות הצבאיות. לקראת השעה חמש אחר הצהרים עלתה שלישיית ״לוקחים את הזמן״ מישראל ובה כוכבי הילדים אליאנה תדהר, לי בירן ורוני דלומי, ששרו את מיטב שירי ישראל מכל הזמנים וחתמו עם TOY של הנציגה שלנו לאירווזיון השנה, נטע ברזילי.
את האירוע כיבדו בנוכחותם הקונסול הכללי בלוס אנג׳לס, סם גרונדוורג ובכירי הקהילה הישראלית ביניהם: חיים סבן, אדם מילשטיין, נתי סיידוף, שון אבן חיים, איציק ומירי שפר, יוסי רבינוביץ' ועוד. כמו כן נכחו נציגים מעיריית לוס אנג'לס ומהקונגרס, ובטקס הרשמי הוקרנה ברכה של רה"מ נתניהו. מיד לאחר הטקס הרשמי חלף מעל שמי הפארק מטס מרשים של 7 מטוסי סילון (אחד לכל עשור) שחלפו על פני דגלי ארה"ב וישראל בהפגנת סולדריות הדדית בין שתי המדינות.
הספונסור העיקרי של הפסטיבל, איש העסקים והפילנטרופ נתי סיידוף הפגין עם אשתו דבי כישורי ריקוד מרשימים על הבמה יחד עם שלישיית ״לוקחים את הזמן״, ולאחר מכן עלה לומר כמה מילים רציניות: ״אני מקווה שהדור הצעיר שיושב כאן בשורת הראשונות ימשיך את העבודה שלנו ונזכה לחגוג כאן יום העצמאות ה 140 למדינת ישראל״. נתי, שחידש את הפסטיבל במתכונתו הנוכחית לפני שבע שנים ותרם עד כה מיליוני דולרים להפקתו, הלהיב את הקהל בשירת 'עם ישראל חי' ו'אל אל ישראל', שהסתיים בהצגת 'אל אל – סטטיק ובן אל!'.
הצמד הסופר-מצליח היה ללא ספק האטרקציה הגדולה ביותר של הפסטיבל והביאו קהל מעריצים עצום לפארק. השניים הגיעו מלווים באבטחה צמודה, צוות צילום והפקה, המפיק המוזיקלי ג׳ורדי וצוות הרקדנים מישראל. בשעה שש, לבושים באאוטפיט הצבעוני הכל כך מזוהה עימם הם עלו על הבמה, הכניסו את הקהל לעניינים עם ״כביש החוף״, המשיכו עם ״בס וסילסולים״ אותו ביצעו עם הרקדנים שלהם בדיוק כמו בקליפ המפורסם, כשהקהל הצטרף במלוא הגרון כששר: ״מה שמדבר אל הישראלים זה בס וסילסולים״.
״ואוו, כמה אנשים, אני לא מאמין״, סינן סטטיק למיקרפון והקהל מצידו החזיר לו המון אהבה. 'אתם מוכנים לעשות מסיבה לוס אנג׳לס?' שאל בן אל תבורי והמשיך עם הלהיט המקפיץ ״דובי גל״. בהמשך הרגיעו השניים את הקצב עם ״הכל לטובה״ – מרשים היה לראות ילדים, בני נוער ומבוגרים שרים ביחד את המילים. סטטיק ובן אל עלו לכותרות לאחר שהוחתמו כאן על ידי חיים סבן (שישב בשורה הראשונה והביט בהשקעה שלו) על חוזה להקלטת אלבומים באמריקה. היה ניכר שהם מתרגשים מהאהבה העצומה לה זכו. בזה אחר זה הם ביצעו שלל להיטים ביניהם: ״זהב״,״נמסטה״, ״קאוואי״(השיר החדש) וחתמו עם הלהיט הכי גדול שלהם, ״טודו בום״, שנדמה שהפך למטבע לשון בשפה העברית המדוברת.
לסיכום: אירוע בהחלט מרשים של ה-IAC – מאורגן היטב, מגוון ומהנה. שאפו גדול לעדי דרורי על ההפקה הנפלאה, ולהנהלת ודירקטוריון הארגון בלוס אנג׳לס, שממצב בכל שנה את עיר מלאכים כמוקד הישראלים הגדול והחשוב בארצות הברית. ביחד הם יצרו את אירוע התמיכה הגדול ביותר בעולם במדינת ישראל.