מהפרחת בלונים בקמבודיה, דרך העפת עפיפונים בהודו ועד לטיפוס על מוטות משומנים באינדונזיה – לכבוד יום העצמאות ה-71, צפו כיצד חוגגים במדינות שונות בעולם את ימי הכרזת העצמאות

אינדונזיה, ה-17 באוגוסט
מלבד מסיבות, מוסיקה וזיקוקי דינור, האינדונזים נוהגים לחגוג את יום הכרזת העצמאות של מדינתם בשתי דרכים ייחודיות למדי: שחרור צבי ים לחופשי בחופי המדינה, ומשחק ה"פנג'אט פיננג", במסגרתו נתלים על קצותיהם של עמודים משומנים טלוויזיות, אופניים ופרסים אחרים, והתושבים מתחרים ביניהם מי יצלחו לטפס לראש העמוד ולזכות בשלל.

קמבודיה, ה-9 בנובמבר
סטודנטים ובני נוער קמבודים, שמדינתם זכתה לעצמאות בשנת 1953 נוהגים לציין את היום על ידי הפרחת בלונים צבעוניים במתחם אנדרטת העצמאות שבעיר הבירה פנום פן.

הודו, 15 באוגוסט
ההודים, שקיבלו את עצמאותם ב-1947, מציינים את יום העצמאות בדרך סמלית למדי – העפת עפיפונים בצבעי דגל המדינה: כתום, ירוק ולבן.

מקסיקו, ה-16 בספטמבר
יום העצמאות של מקסיקו, המכונה "הבכי של דולורס" (Grito de Dolores), מציין את תחילת מלחמת העצמאות של המדינה מול הספרדים, שהוכרזה מהעיירה המקסיקנית דולורס ב- 1810ונמשכה כ-11 שנים. כחצי מיליון מתושבי המדינה פוקדים את כיכר זוקאלו שבמקסיקו סיטי, שם הם חוגגים לצלילי מוסיקה ולאור זיקוקי דינור.

צרפת, ה-14 ביולי
יום הבסטילה, יום העצמאות הצרפתי, חל ביום נפילת הבסטיליה – סמל המהפכה הצרפתית. האירוע המרכזי ביום חגם של הצרפתים הוא התהלוכה הצבאית בשדרות השאנז' אליזה, במסגרתה מתקיים מפגן כוח מרהיב וגדול ממדים של זרועות הצבא הצרפתי.

ארה"ב, ה-4 ביולי
ביום העצמאות האמריקאי, הקרוי לרוב "הרביעי ביולי" (4th Of July), מציינת האומה האמריקאית את מועד הכרזת העצמאות שהתרחש בשנת 1776, כאשר שלוש-עשרה המושבות הראשונות הכריזו על היפרדותן מהממלכה הבריטית. עבור האמריקאים, הרביעי ביולי מהווה הזדמנות למפגן פטריוטיות יוצא דופן, במסגרתו הם מתלבשים בצבעי הדגל, חוגגים עם ברביקיו מסורתי וצופים במופעי זיקוקי דינור.