המחיר המבוקש עבור המגה-אחוזה שבנייתה מסתיימת בימים אלה הוא יותר מפי שניים ממה ששולם עבור הבית היקר ביותר באמריקה עד כה ■ לבית עדיין לא נמצא קונה, והעיצוב הספציפי שלו עלול להקשות על המשימה

שבע שנים אחרי שהתחיל לעבוד על "האחד" – אחוזה שמתפרשת על פני יותר מתשעה דונמים בשכונת בל-אייר שבלוס אנג'לס – נייל ניאמי, מפיק סרטים שהפך ליזם נדל"ן, אמר כי הוא מוכן סוף-סוף להוציא את הנכס לשוק. המחיר המבוקש: 500 מיליון דולר.
מאז ההכרזה על המחיר, האחוזה שכוללת ארבע בריכות שחיה, מועדון לילה ומגרש באולינג, גרפה כיסוי תקשורתי נרחב, והפכה לסמל של הצמיחה הכלכלית חסרת המעצורים של עשירי אמריקה.
בזמן שעיכובים בעבודות ובעיות ברישוי ובמימון חשפו את הבעיות שבבנייה ספוקלטיבית (בניית בתים ללא קונה מובטח), והעלו תהיות בדבר סיום הבנייה של "האחד", ניאמי אומר שהנכס כמעט מוכן. הוא לא מתכוון להוריד את המחיר, שיהפוך את האחוזה לבית היקר ביותר באמריקה. ניאמי טוען כי עסקות עם תג מחיר בן תשע ספרות שנערכו לאחרונה בלוס אנג'לס ובמקומות אחרים הן ההוכחה לכך שאסטרטגיית התמחור שלו לא נועדה רק לייצר כותרת. "כשיש לך משהו נדיר כמו המונה ליזה, אתה יכול לדרוש מה שאתה רוצה עבורו", הוא אמר. "המחיר המבוקש כבר לא בלתי סביר היום".
ניאמי הודה שהלחץ במסע שיצא אליו עם האחוזה "הוסיף" כמה שנים לגילו. בנייה של מגה-אחוזות ללא קונה עלולה להיות מסוכנת. חריגה בעלויות ועיכובים הם דבר שבשגרה, עלויות התפעול גבוהות, והשינויים בתיאבון השוק ליוקרה קשים לחיזוי.
לפי השמאי ג'ונתן מילר, על אף שפרויקט בולט כמו "האחד" מושך תשומת לב רבה, העיצוב הספציפי ומבחר המתקנים במקום עלולים לצמצם את מאגר הקונים הפוטנציאליים.

ניאמי טען שזו אינה בעיה. לוס אנג'לס מנסה לצמצם את הבנייה של אחוזות ענק בשטחה – מה שאומר שנכס כמו "האחד" אולי לא יוכל להיבנות שוב, הוא אומר. הוא עדיין לא נתן לאף אחד לראות את הבית מבפנים, אבל לטענתו הפרטים המיוחדים שבבית עזרו לייצר עניין בקרב קונים פוטנציאליים. "יש לי רשימה של קונים אמתיים מאוד שיבואו בקרוב לראות את הנכס", הוא מבטיח.
האסטרטגיה של תמחור נכסים מעבר לערך השוק שלהם, מה שמכונה לעיתים "תמחור שאפתני", היא דרך של יזמים למשוך תשומת לב עבור נכסים אולטרה-יוקרתיים. מכירה בחצי מיליארד דולר תעקוף ביותר מפי שניים את הרכישה היקרה ביותר של בית למגורים בארה"ב עד כה – פנטהאוז ב-238 מיליון דולר במנהטן שנקנה על ידי קן גריפין, מייסד סיטידל.