כאן ועכשיו: ביום חמישי, 29 בנובמבר, נערך ארוע מרשים באולם גינדי באוניברסיטה היהודית בבל אייר: ערב ראשון מסוגו לציון אותה הצבעה גורלית בכ"ט בנובמבר בעצרת האומות המאוחדות, שהובילה להקמת מדינת ישראל. התודה והברכה על היוזמה מגיעה לפרופ' יהודה פרל…

"אם תרצו אין זן אגדה", כך הכריז בנימין זאב הרצל בקונגרס הציוני העולמי הראשון בבאזל בשנת 1987 על מדינת היהודים, כשנאם בפני נציגי הקונגרס. הרעיון והמטרה היו: הקמת בית לאומי ומולדת לעם היהודי בארץ ישראל. כעבור חמישים שנה, בכ"ט בנובמבר 1947 הצביעה עצרת האו"ם ברוב קולות בעד הקמת מדינה ליהודים בארץ ישראל, וב-14 במאי 1948 הכריז דוד בן גוריון על הקמתה של מדינת ישראל שחוגגת השנה 66 שנים לקיומה .
כאן ועכשיו: ביום חמישי שעבר נערך ארוע מרשים באולם גינדי באוניברסיטה היהודית בבל אייר. הערב נערך לציון אותה הצבעה גורלית בכ"ט בנובמבר בעצרת האומות המאוחדות. היוזמה וההשראה הברוכה להפקת הארוע, ראשון מסוגו, נהגתה ע"י פרופ' יהודה פרל, שהגה את הרעיון לפני כמה חודשים. הערב הופק ע"י ה-ILC, הקונסוליה הישראלית, ארגון מת"י – מרכז תרבות ישראלי וארגון "מתחברים", בנוכחות כארבע מאות איש .
ישראל שגיב מה-ILC פתח את הערב והודה למפיק בפועל, קרייג טאובמן, לענת סדן מ"מתי"' לארגון מתחברים ולדונה קרייזלר. כמו כן הודה שגיב לקהילות המורמונית, האוונגליסטית והקתולית בארה"ב על תמיכתן הנאמנה בישראל.
הערב המרגש היה משולב בנאומים, קטעי שירה, ריקוד ומשחק. ראשון הנואמים: הרב דויד וולפי מ"סיני טמפל" שאמר, כי הרצל הבין את הנקודה שבלי מדינה יהודית לא נתקבל ע" שאר העולם. הרב אד פיינסטיין מ"וואלי בית שלום" סיפר על הוריו שעלו ארצה מארה"ב בשנות ה-20 של המאה הקודמת למען האידיאל והחלום הציוני, אותו הגשימו בתנאים ללא תנאים.
הקונסול הכללי דיוייד סגל: "היהודים יכלו לברך על הקמת המדינה לפני כ-65 שנים , האתגר הקיומי היה ועומד בעינו עד היום. כך ראינו את שקרה באו"ם בעניין הכרה מדינה פלשתינאית".
פרופ' יהודה פרל: "הייתי ילד בן 11 בזמן ההכרזה על מדינת ישראל באו"ם, זה היה מאד מרגש…" . הפסטור אלקסי סמית דיבר על הקשר העמוק שיש לו עם היהודים וישראל, ועל ההישגים העצומים אליהם הגיעה ישראל ב65 שנות קיומה.

בתוכנית האמנותית נועה דורי שרה את "אין לי ארץ אחרת" ו "דוגית נוסעת"; ומייק בורשטיין הנעים ב"כאן נולדתי" , ויצאנו אט"… השחקנית נעמי אקרמן העלתה מונולגים אישיים בדמויות שונות של נשים באותה תקופה. קטעי וידיאו מסרטים ממלחמת העולם הראשונה והשניה הוקרנו במהלך הערב.

את האירוע ליוותה להקה מצויינת. תופים: ג'ף שטרן, כלי הקשה: יונה סקואץ, פסנתר: ג'יימס פוקס, חצוצרה: ליאו קלייפוב, גיטרה: אלכס הרצנד, בס: דייל סקואץ, כלי הקשה יונה סקואץ. לקראת סוף הערב להקת "קשת חיים" הלהיבה בריקוד ישראלי עממי . נועה דורי עם בנות מארגון מת"י חתמו את חלקו האמנותי של הערב בשירת התקווה.
