ענקית הסטרימינג נטפליקס מפטרת על פי הדיווחים 1,000 עובדים – קיצוצי כוח האדם הגדולים ביותר של החברה מאז שנת 2022. העובדים עודכנו ביום רביעי כי כ-6% מכוח האדם – בצוותי המוצר, הטכנולוגיה, המשפטים ומשאבי האנוש – מקוצצים. "המשימה שלנו – לבדר את העולם – היא שאפתנית, ועמידה בה דורשת מאחנו להיות ממושמעים לגבי המקומות שבהם אנו מתעדפים את האנשים והמשאבים שלנו", צוטטו מנהלי הבכירים גרג פיטרס וטד סרנדוס כאומרים לעובדים בהודעה שפורסמה לראשונה ב-וול סטריט ג'ורנל.
למרות הקיצוצים, החברה עדיין מחזיקה במספר המנויים הגבוה ביותר מבין כל שירותי הסטרימינג האחרים, עם 325 מיליון ברחבי העולם, אך מניותיה ירדו ב-40% במהלך השנה האחרונה. מניית נטפליקס רשמה עלייה של כ-1% לאחר שנודעה חדשת הפיטורים.
חברת הסטרימינג בתחומי הטלוויזיה והקולנוע נאבקת לשמור על מעורבות הקהל. בלומברג דיווח במהלך הקיץ כי התוכניות הגדולות ביותר של נטפליקס מאבדות יותר מחצי מהצופים שלהן כבר אחרי עונה אחת. החברה מנסה לחזק את פורטפוליו ההפקות שלה על ידי הוספת פודקאסטים וידאו ותוכניות חיים (Live). פיטרס וסרנדוס ציינו בפני העובדים כי שירות הסטרימינג "ימשיך להשקיע באגרסיביות בתחומים בעלי השפעה גבוהה", לפי התזכיר. הם הוסיפו כי החברה נמצאת במסלול לעמידה בתחזית הרווחים שלה.
בעוד התחרות חסרת הרחמים בין נטפליקס, דיסני, אמזון וסקיידאנס מתגברת, מומחים מאמינים שמחירי הסטרימינג עשויים לעלות ככל שהשדה מצטמצם. "זוהי אחת התקופות הדינמיות ביותר בתולדות הבידור", אמרו פיטרס וסרנדוס.
ענקיות הסטרימינג מתמודדות גם עם מכשולים חדשים. קבוצה חדשה המכנה עצמה "הברית האמריקאית לבידור" (American Entertainment Alliance) הודיעה ביום חמישי כי היא דורשת חקיקה שתחייב את חברות הסטרימינג להקצות חצי מתקציבי ההפקות המקוריות שלהן למפיקים עצמאיים.
הכנסות הרבעון השלישי של נטפליקס צפויות להתפרסם בשבוע הבא. ההכנסות צמחו ב-13% ברבעון השני והגיעו ל-12.6 מיליארד דולר. רשימת הפרויקטים הקרובה של נטפליקס כוללת סרט מאת הבמאית לשעבר של סרטי האינדי גרטה גרוויג בשם “Narnia: The Magician’s Nephew.” ביום שלישי הודיעה החברה כי רכשה את זכויות השידור הבלעדיות למונדיאל 2030 בספרד.



