הסנאטור הרפובליקני ריק סקוט מפלורידה תקף השבוע בחריפות את ראש עיריית לוס אנג'לס, קארן באס, ואת מושל קליפורניה, גאווין ניוסום, בשל עיכוב של כמעט שנה, לטענתו, בהעברת המסמכים הקשורים לשריפת פליסיידס ההרסנית. "נראה שראש העיר באס והמושל ניוסום מעוניינים יותר בקידום שאיפותיהם הפוליטיות מאשר בשירות האמריקאים שבחרו בהם", אמר הסנאטור מפלורידה ל-California Post. "כאשר הממשלה נכשלת ופוגעת בעם האמריקאי, הציבור ראוי לתשובות. אנחנו הולכים להשיג אותם".
סקוט והסנאטור מוויסקונסון, רון ג'ונסון, פתחו בחקירה בקונגרס על שריפת פליסיידס שהתרחשה בינואר 2025 – שריפה שהרסה אלפי בתים והרגה 12 בני אדם – וביקשו תיעוד על מוכנותה ותגובתה של קליפורניה לשריפות בר. הם שלחו בקשות למכבי האש של לוס אנג'לס, למחלקת המים והחשמל של לוס אנג'לס ולבכירים בעירייה, לקבלת מסמכים המכסים היערכות חירום, אספקת מים, תוכניות פינוי ודוחות פעולה.
"הסנאטור ג'ונסון ואני מבקשים מסמכים במשך כמעט שנה, ולמרות העיכובים, אנחנו לא הולכים להוריד את הרגל מהגז", אמר סקוט. ממשרדו נמסר כי באס וניוסום "שמו מכשולים" (התחמקו ובלמו) את החקירה.
ה-Post פנה ללשכות ראש העיר ומושל המדינה לקבלת תגובה. מסמכים משפטיים טענו כי לשכת ראש העיר הפעילה לחץ על גורמים רשמיים לרכך את דוח הפעולה כדי להגביל את חבותה של העיר – טענות שאותן באס הכחישה בתוקף.



