תושב לינקולן הייטס בלוס אנג'לס נידון לשלוש שנים וחודש מאסר בגין שפיכת נוזל הצתה על ניידת משטרת כבישים מהירים (CHP) וסיוע בהשלכת קורקינט חשמלי מעל גשר של כביש מהיר בסמוך לשוטרים, במהלך הפגנה סוערת נגד אכיפת מדיניות הגירה במרכז לוס אנג'לס בשנה שעברה.
יצואה מוריסיו פלורס, בן 23 ומהגר לא חוקי מקולומביה, נדון על ידי שופט בית המשפט הפדרלי ג'ון פ. וולטר, שהורה לו גם לשלם פיצויים בסך 253,415 דולר. פלורס הודה באשמה בסעיף אישום פדרלי אחד של חסימה, עיכוב והפרעה לשוטרים אכיפת חוק במהלך הפרות סדר אזרחיות.

בערב 8 ביוני 2025, השתתף פלורס במהומות על גשר רחוב מיינסטריט מעל כביש מהיר 101, כאשר שוטרים היו לכודים מתחתיו בזמן שמפגינים יידו לעברם אבנים, גושי בטון, קורקינטים, תמרורים, זיקוקים ופסולת בוערת, על פי הסדר טיעון שלו. פלורס שפך נוזל הצתה מבקבוק פלסטיק על ניידת CHP בוערת, מה שגרם להגברת הלהבות, לדברי התובעים. לאחר מכן הוא הורה לאדם אחר שהדליק חומר נוזלי באש ושפך את הנוזל הבוער על אותה ניידת CHP. מיד לאחר מכן, שפך פלורס נוזל הצתה מבקבוק שני על הרכב הבוער. דקות ספורות לאחר מכן, פלורס, יחד עם אדם נוסף, השליכו קורקינט חשמלי מעבר למעקה הגשר בסמוך לניידות CHP ולשוטרים שהיו למטה, על פי משרד התובע האמריקאי.
פלורס הודה בהסדר הטיעון שלו כי ידע שהשוטרים נמצאים מתחת לגשר הכביש המהיר וכי ידע שהשלכת חפצים ופסולת בוערת יוצרת סיכון ממשי למוות או לפציעה גופנית קשה לשוטרים. "תקיפות אלימות נגד אנשי אכיפת החוק יגררו מאסר בפועל בכלא הפדרלי," מסר עוזר התובע הפדרלי, ביל אסיילי. "אלו שמחריפים את הכאוס ומסכנים שוטרים יישאו באחריות."



