באוניברסיטת ברקלי שבקליפורניה מתמודדים שוב עם סערה, הפעם סביב קורס שנוי במחלוקת, המואשם בקידום עמדות פרו-חמאסיות בחסות האקדמיה. הקורס, "לניניזם ואנרכיזם: גישה תיאורטית לספרות ולקולנוע", מועבר כחלק מדרישות החובה של החוג לספרות השוואתית, ותכניו כוללים בין היתר תיאורים של חמאס כ"כוח התנגדות מהפכני הנלחם בקולוניאליזם של מתנחלים", וטענות נגד "רצח העם שמבוצע על ידי כוח הכיבוש הישראלי במימון ותמיכה אמריקאית".
תיאור הקורס באתר האוניברסיטה נפתח במשפט: "עם רצח העם הנתמך על ידי ארה"ב וממומן נגד הפלסטינים הילידים על ידי כוח הכיבוש הישראלי, רבים התקשו לדמיין מציאות מעבר לזאת בה אנו חיים היום". הוא ממשיך בשבחים לחמאס שכמו תנועות אימפריאליסטיות, נטען, נלחם בקולוניאליזם של מתנחלים, ומציב את השאלה האם מרקסיזם-לניניזם ואנרכיזם יכולים להוות חזון לעתיד טוב יותר. הקורס משלב קריאה בטקסטים של דמויות כמו סטלין, לנין ומאו טסה-טונג, ומבטיח לתלמידים "ליצור ארכיון חלופי לתיאוריה אנרכיסטית ולניניסטית".
פרופסור ישראלי שמלמד בברקלי, אמר כי "מדובר בקורס ספרותי לכאורה, שבפועל חוגג את חמאס במסווה אקדמי – זו הטפה פוליטית גלויה שמאדירה אלימות, בניגוד למדיניות האוניברסיטה שאוסרת על שימוש בכיתה לקידום אג'נדות פוליטיות.
מקרה זה מתווסף לשורה של מחלוקות קודמות באוניברסיטה, בהן הקורס "פלסטין: ניתוח קולוניאליזם מתנחלי", שעורר מחאות מצד ארגונים יהודיים שטענו כי הוא מקדם נרטיב אנטי-ישראלי ואנטישמי. אותו קורס, שהיה בעבר קורס בחירה, הושעה לזמן קצר ב-2016 אך הוחזר לשימוש לאחר שינוי חלק מתכניו.


