ראש שב"כ רונן בר טס למאלמו שבשוודיה כדי לפקח בעצמו ומקרוב על אבטחת המשלחת הישראלית לאירוויזיון.
ההחלטה יוצאת הדופן של ראש שב"כ – בעיקר על רקע ההתפתחויות הדרמטיות ברצועת עזה – מעידה על הדאגה הרבה בישראל לנוכח האיומים של ארגונים פרו-פלסטיניים לפגוע במשלחת הישראלית לאירוויזיון.
בר טס לשוודיה יחד עם בכירים ביחידה לאבטחת אישים, כדי לאשר בעצמו מול בכירים מקומיים את סידורי האבטחה הכבדים המתוכננים במקום.
בשב"כ מעריכים כי יהיו גורמים שינסו לחולל פרובוקציות כלפי המשלחת הישראלית וכלפי ישראלים שיטוסו לשוודיה לעודד את המשלחת – במטרה לנצל את תשומת הלב הרבה שהאירוויזיון זוכה לה באירופה.
בשבוע שעבר העלה המטה לביטחון לאומי את רמת האזהרה לישראלים במאלמו מרמה 2 (איום מזדמן) לרמה 3 (איום בינוני) ופרסם המלצה לישראלים לא לנסוע לשם.
במאלמו מתוכננות הפגנות אנטי ישראליות ענקיות ביום חמישי (יום חצי הגמר שבו תשתתף הנציגה הישראלית, עדן גולן) ובמוצאי שבת (גמר האירוויזיון).
יום ראשון, יולי 26
Trending
- גיליון דיגיטלי 1428
- הכוכבת הישראלית של הסדרה "חוק וסדר" בהיריון ראשון: זה ״כמעט כמו פיצול אישיות״ היא אומרת
- בדרך לאליפות שלישית? טראמפ אירח את הדודג'רס בגן הוורדים בבית הלבן למרות הלחצים הפוליטיים
- מותה המסתורי של המטיילת בביג סור: דו"ח הפתולוגיה חושף את השעות האחרונות והמאבק הקשה בצל האלכוהוליזם והטירוף
- משפיען סניקרס מפורסם מלוס אנג'לס נעצר בחשד לגניבות של מיליוני דולרים – והציג לראווה את הסחורה ביוטיוב
- נתונים חדשים ומדהימים: מספר ההומלסים בלוס אנג'לס מזנק. ראשת העיר קארן באס: זה באשמת טראמפ
- יקיר לוי: "כשעברנו מהגטו ברמלה לראשון לציון הרגשתי כמו הנסיך מבל אייר" – הראיון האחרון
- כתמי דם וריח ריקבון: הראיות החדשות נגד הזמר שמואשם ברצח המעריצה בת ה-14 בלוס אנג'לס



