מנהלת בריאות הציבור של מחוז לוס אנג'לס, ברברה פרר, מזהירה כי בקצב העלייה הנוכחי באשפוזים מקומיים הקשורים לקורונה, המחוז יעבור לקטגוריית פעילות הנגיף "הגבוהה" של הממשלה הפדרלית תוך מספר שבועות, אולי עד סוף יוני. לדבריה, המצב יגרום להחזרת חובה ללבוש מסיכה פנימית בשטחים פנימיים במחוז, דרישה שבוטלה ב-3 במרץ השנה. היא ציינה כי שיעור האשפוזים עשוי לרדת או לעלות, בהתאם לפעולות התושבים.
המחוז הגדול ביותר של אזור המפרץ, אלמדה, הודיע השבוע שהוא יחזור למסך חובה בחללים ציבוריים מקורים. פרר ציינה כי "יש להם גם שיעורי מקרים גבוהים יותר וגם אשפוזים גבוהים יותר ממחוז לוס אנג'לס".
פרר דיווחה על עלייה קלה במספר המקרים החדשים לעומת השבוע שעבר, עם קצת יותר מ-5,000 היום. "המספר הזה הוא ספירה נמוכה", ציינה, "מכיוון שהוא אינו כולל תוצאות חיוביות מבדיקות ללא מרשם".
השיעור היומי של 7 ימים של חיוביות במבחן הוא כעת 5.3. זה פי שניים וחצי מאשר לפני חודש. פרר אומר שהקפיצה נובעת ככל הנראה מעלייה בזיהומים וכן לירידה בבדיקות כאשר בתי הספר נסגרים לקיץ.


