כוכב ה-NBA בעבר ותושב שרמן אוקס סיפר לאלן דג'נרס על תהליך שינוי המגדר של זאיה, שנולדה בשם זאיון. "כשהילדים שלנו חוזרים הביתה עם שאלה, התפקיד שלנו הוא להקשיב"

שחקן ה-NBA לשעבר דוויין ווייד דיבר השבוע בפתיחות על השינוי שעוברת בתו זאיה בת ה-12, שנולדה כבן ומזדהה כבת. בריאיון לתכנית האירוח של אלן דג'נרס, סיפר ווייד כי זאיה, ששמה מלידה הוא זאיון, ביקשה לדבר עם הוריה ושיתפה כי שהיא מעדיפה שיתייחסו אליה מעתה כבת ובשמה החדש.
"כשהילדים שלנו חוזרים הביתה עם שאלה או בעיה או כל דבר, התפקיד שלנו כהורים הוא להקשיב להם, לצייד אותם במידע הכי טוב שאנחנו יכולים", שיתף ווייד את דג'נרס. "זה לא משנה אם מדובר על מין או זהות מינית".
ווייד סיפר שהוא ואשתו, השחקנית גבריאל יוניון, מחפשים אחר מידע כדי לחנך את עצמם לגבי הקהילה הלהט"בית. ווייד סיפר לדג'נרס שהוא פנה לשחקנים המככבים בסדרה "פוז" שעוסקת ברקדנים להט"בים לטינים ואפריקנים-אמריקאים בניו יורק.
"הייתי צריך להסתכל על עצמי במראה ולומר: 'מה אם הילד שלך היה חוזר הביתה ואומר לך שהוא הומו?'", אמר ווייד כשהתארח בפודקאסט בדצמבר האחרון. "מה אתה מתכוון לעשות? איך אתה מתכוון להגיב? זה לא קשור אליו. הוא יודע מה הוא. זה קשור אליך. מי אתה? ראיתי את הבן שלי – מהיום הראשון – הופך למי שהיא היום".
בשבוע שעבר הציגה יוניון את זאיה בווידאו שפרסמה בטוויטר. "מה התכלית בלהיות בעולם הזה אם את מנסה להיות משהו שאת לא?" אומרת זאיה בסרטון. "זה כאילו את לא חיה כמו שאת, שזה הדבר הכי מטומטם שיש. תהיי אמיתית עם עצמך, ואל תתעסקי בדרך ה'סטריאוטיפית' שבלהיות את", אמרה הבת של ווייד.
מלבד זאיה, לווייד ואשתו הראשונה בן בשם זאיר ווייד, שזוכה במשך שנים לא מעטות לאור זרקורים. זאיר בן ה-18 לומד בתיכון סיירה קניון בלוס אנג'לס, ומשתף פעולה בנבחרת הכדורסל של בית הספר יחד עם בנו בן ה-15 של לברון ג'יימס, לברון ג'יימס ג'וניור.


