ביטול הטיסות לישראל וממנה של חברות התעופה האמריקאיות יונייטד איירליינס ודלתא מביא שוב לעליית מחירי הטיסות לארה"ב, בעיקר לאורך אוגוסט. בשל ביקוש אדיר לכרטיסים, באל על לא נותרו כרטיסים למחלקת תיירים. הכרטיסים היחידים שאפשר היה למצוא בטיסות ישירות של אל על לניו יורק באוגוסט הם כרטיסים במחלקת פרימיום (אקונומי פרימיום), שמחיריהם מתחילים מ-3,111 דולר לטיסה הלוך ושוב, ובמחלקת עסקים, שמחיריהם מ-4,416 דולר.
יונייטד ודלתא הפסיקו את הטיסות לישראל וממנה בסוף יולי, כשגבר החשש מפני מתקפה על ישראל מצד איראן או חיזבאללה. דלתא ביטלה את הטיסות עד סוף אוגוסט, ואילו יונייטד הסירה את הטיסות לתל אביב וממנה מלוח הטיסות שלה, ומבטלת כרטיסי טיסה שנרכשו, מבלי שהודיעה על תאריך חזרה.
בהיעדרן של יונייטד ודלתא, קו הטיסות הישירות בין תל אביב לניו יורק נותר באוגוסט בלעדית בידי אל על — ומחירי הכרטיסים מזנקים. לספטמבר אפשר למצוא כרטיסים אחרונים באל על ב-1,890 דולר למחלקת תיירים, והם אוזלים במהירות. בינתיים, אפשר גם לרכוש כרטיסים בדלתא לספטמבר, והם מוצעים ממחיר של 1,141 דולר — אך ייתכן כי החברה תאריך את ביטול הטיסות גם לספטמבר, אם חוסר הוודאות הביטחוני יימשך.
אפשרות אחרת היא טיסות עם עצירת ביניים (קונקשן), שמוזילות את הכרטיס משמעותית, אך מאריכות את הנסיעה. כמו כן, ייתכן שגם טיסות יבוטלו. למשל, טיסה בחברת וירגן אטלנטיק, שכוללת עצירה בלונדון, תעלה בספטמבר 664 דולר (יחד עם עצירת הביניים, משך הטיסה הוא 16 שעות). טיסה בחברת לוט, עם עצירה בפולין, תעלה בספטמבר 818 דולר (15.5 שעות). וירג'ין עדיין מפעילה טיסות לישראל ואילו לוט צפויה לשוב לטוס ארצה ב-13 באוגוסט.
יונייטד איירליינס הייתה האמריקאית הראשונה שביטלה טיסות לישראל בשל התגברות האיומים הביטחוניים. החברה ביטלה את טיסותיה ב-31 ביולי, והודיעה כי תאריך חזרת הטיסות המשוער הוא 6 באוגוסט. תאריך זה עבר, ומאז יונייטד מסרבת לחשוף את התאריך העדכני לחזרתה. מהחברה נמסר: "הטיסות לתל אביב נשארות מושבתות. אנו מצפים לחדש את הטיסות ברגע שזה יהיה בטוח עבור הלקוחות והצוות שלנו".
הפעילות של יונייטד ודלתא משמעותית מאוד לשוק התעופה בישראל, בשל הפופולריות של ארה"ב כיעד לנוסעים הישראלים. מתחילת המלחמה ובמשך חודשים ארוכים, אל על הייתה החברה היחידה שהפעילה טיסות ישירות מישראל לארה"ב. לפני המלחמה, ארבע חברות הפעילו טיסות ישירות לארה"ב —אל על , דלתא, יונייטד איירליינס ואמריקן איירליינס. אמריקן איירליינס לא שבה לישראל מאז 7 באוקטובר. בהיעדר תחרות בקו הפופולרי לארה"ב, נוצר מחסור גדול בטיסות, ונרשמה עליית מחירים.