קבוצת המחול "ג'נסיס" מסטודיו 'דאנס אקדמי בגבעת ברנר השתתפה בתחרות העולמית של WORLD OF DANCE, אותה מובילים ג'ניפר לופז ופול מיטשל * את המותג הישראלי של התוכנית מקדם חן מזרחי, יזם ישראלי שהיה אחראי בין השאר על צוותי הריקוד של שרית חדד ודנה אינטרנשיונל * חשיפה /
בסוף השבוע שעבר נחתה בלוס אנג׳לס להקת הריקודים GENSIS מישראל, במטרה להשתתף בתחרות הנחשבת של המותג העולמי WORLD OF DANCE. התחרות היוותה את האירוע השנתי הגדול של התוכנית, המשודרת ברשת NBC (ערוץ 4 בלוס אנג'לס). לכבוד האירוע הנוצץ הגיע לעיר המלאכים חן מזרחי, יזם ישראלי שהוא גם הזכיין של WOD בישראל.
מזרחי, בן 37 , נולד ברמת גן וגדל במודיעין. מדובר בגבר שהוא פריק של כושר, בריאות ותזונה, ובנוסף ל-WOD הוא מתעסק בשיקום חולי תרשת ואנשים עם בעיות אורטופדיות, עובד המון עם רקדנים ובעל סטודיו של אומנויות הרחוב בישראל.
שבת בבוקר: אני מצטרף למזרחי לנסיעה מווניס לעיר פאסדינה שם מתרחשת התחרות השנה. על הכביש המהיר חן מספר לי איך הפך להיות הזכיין של המותג היוקרתי בישראל: ״אני נמצא בעסקי הריקוד וההפקות הרבה שנים ושמתי לב שבארץ התחיל להיות מן מונופול כזה של קבוצות ריקוד שהתחילו לקחת שם המון כסף. באותה נשימה נהייתה עייפות מאותם מותגים שרצים כבר שנים. שמעתי על המותג WOD שמצליח בחו״ל והרבה אנשים דיברו על להביא אותו לארץ אבל העסק הזה לא פשוט בכלל. בסופו של דבר עשיתי חישוביים כלכליים, לקחתי אותו עליי והבאתי אותו לישראל".
המותג של WORLD OF DANCE הפך להיות תחרות הריקודים הגדולה בעולם. מותג הריקודים נוסד לפני 6 שנים על ידי איש העסקים דיוויד גונזלס, ששם לעצמו למטרה למצוא חלופה ל-HIP HOP INTERNATNIOAL המותג המוביל אז, שבעליו הוא פול מיטשל. אט אט כל הכוכבים הגדולים, הרקדנים והטאלנטים החמים עברו להיו חלק מה WOD, בראשם כוכבת הפופ ג׳ניפר לופז, שגם מובילה את תוכנית הטלוויזיה של המותג. הבעלים, איל תכשירי ועיצוב השיער פול מיטשל, שאהב את הרעיון של המתחרים, החליט לרכוש אותם ואת הזכויות של התחרות בכמה מיליונים טובים. כיום יש ל-WORLD OF DANCE למעלה מ-7 וחצי מליון עוקבים אחרי התחרות והבלוגים מלאים באין ספור קוראים.
אחריות מגיל צעיר
חן, עושה רושם שאתה איש רב פעלים. מתי התחלת להתעניין בעשייה של ריקודים וביזנס?
״אבי נפטר כאשר הייתי צעיר וזה יצר אצלי דרייב הישרדות; הרגשתי כאילו רשת הבטחון שלי נקרעה, למדתי לתמוך בבית. בגיל 14 עברנו דירה לאזור רעות ואז למודיעין. הייתי חייב הצטיין בלימודים ולקחת אחריות. "בספורט התחלתי ברקע של כדורגל, שיחקתי קצת במכבי תל אביב, הייתי גם מדריך קרב מגע. תמיד חייתי אורח חיים בריא, היית רץ כל יום עשרה קילומטרים. יש בי דרייב פנימי. נחשפתי לריקוד בסביבות גיל 19 דרך כל מיני הפקות של מסיבות שעשיתי ובגיל 21 החלטתי שאני רוצה להתחיל לרקוד בצורה מקצועית. עבדתי במשך 7 שנים עם קלוד דדיה והייתי אחראי על צוותי ריקוד של שרית חדד ודנה אינטרנשיונל.
"פתחתי סטודיו של כושר מפני שאני מגיע מעולם של אומנות לחימה וקיק בוקסינג. בכובע השני שלי למדתי שיקום ופיזיותרפיה בווינגייט.
"אני שונא יוקר ושונא שעובדים על אנשים ולכן החלטתי לקדם מותג ריקוד מוכר ומצליח מהעולם לישראל; לחשוף את הישראלים למשהו שלא היה להם בארץ קודם״.
לאן אתה רוצה לקחת את המותג הזה?
״להפוך אותו למותג ארצי שיבוא לידי ביטוי באירוע שנתי קבוע: פסטיבל WOD ISRAEL שגולת הכותרת שלו תהיה בעבור הציבור הרחב , חווייה לטעום מעולם ריקודי הרחוב ואילו לרקדנים המקצועיים זו תהיה תחרות המקנה כרטיסי טיסה לכל רקדני הקבוצה שזוכה וכמובן את הזכות לייצג את ישראל בגמר באל-איי״.
ילדים, הורים ומלווים
אירוע הגמר של WOD בפאסדינה הקהיל נציגים של יותר מעשרים מדינות מרחבי העולם. כבר בשעות הבוקר המאוחרות החלו להגיע קבוצות ריקוד משלל המדינות. בכניסה פגשתי חלק מהנבחרות שהגיעו מיפן שהיא מעצמת הריקודים הגדולה של התחרות, שהביאה לא פחות מ 8 קבוצות ריקוד. ההתרגשות ניכרת על פני הרקדנים הצעירים שנעים בין גילאי 12 ל-20. כל קבוצה לבושה ומאופרת בצורה שונה ונראה כי הושקעו המון מחשבה וכסף בהכנות לגמר.
מזרחי: ״הנבחרת היפנית מאוד חזקה ויש להם יכולת טובה ואמצעים פיננסים משמעותים להגיע לתחרות הזו באל-איי. יש מדינות כמו אסטוניה, רומניה וסלובקיה למשל, שהרבה יותר קשה להם להגיע לכאן. זה עסק מאוד יקר".
בהמשך המסדרון אני פוגש לראשונה את את הקבוצה הישראלית – להקת ג׳נסיס מסטודיו הריקודים "דאנס אקדמי" בקיבוץ גבעת ברנר, הילה אסרף בוז׳ור, הכוריאוגרפית והבמאית, סיפרה לי מעט על הלהקה: ״אנחנו מגבעת ברנר. יש פה משלחת של 40 אנשים שכוללת ילדים, ואמהות ומלווים. "יש סיפור מדליק מאחורי הריקוד שלנו: לקחנו את הסרט ״שליחות קטלנית״ ותרגמנו אותו לחיים שלנו כרקדנים – עם חייזר שמגיע ורודף את כולם. השתמשנו באלמנטים מיוחדים של לבוש מבריק ומנצנץ, תאורה וכוריאוגפיה מאוד מיוחדת. זו הפעם הראשונה שלנו ואני מאוד מאוד מתרגשת.
״הקבוצה שלנו עושה ההכנות, האנרגיות מטורפות למרות שהם ערים כבר מחמש בבוקר. יש המון פרטים קטנים לשים לב אליהם, איפור ותחזוקה של התלבושות, לתפוס את הכל שלא יזוז. אורך הריקוד שלנו הוא שלוש וחצי דקות ולמרות שיש לילדים האלו המון ניסיון הם מאוד מאוד מאוד מתרגשים".
הנעל והדבק היפני
אני מסתובב עם מזרחי בין הרקדנים. הוא מעודד אותם לאורך כל הדרך, תומך בהם ועונה על שאלות. נפלא היה לראות איך הוא היה נכון לעזור בכל השלבים של היום הארוך הזה שנמשך למעלה מעשר שעות, גם כאשר לאחת הרקדניות נקרעה הנעל תוך כדי החזרות, מזרחי לקח את הנעל ודאג לתקן אותה במקום כשהוא נעזר בצוות הרקדנים היפנים, שהגיעו עם דבק היי טק מיוחד שמדביק ומחמם סוליית הנעל.
אנחנו יושבים במתחם ה VIP מזרחי מביט בסקרנות בשלל המשתתפים ממגון המדינות, הוא מנתח בקפדנות ומשוחח איתי על רמת התחרות. הרמה הייתה באמת גבוהה בסופה הגיעה להקת ג׳נסיס הישראלית למקום ה-18 והמכובד, הילדים בלהקה היו טיפה מבואסים אך מזרחי דאג לעודד ולהרים את רוחם. במנהיגות ואסרטיביות משכנעים הוא דאג שכולם יצאו עם חיוך.
נראה כאילו זו רק ההתחלה עבור מזרחי שמתכוון להמשיך ולקדם את המותג שלו בישראל ולהביא נבחרות ישראליות חדשות בכל שנה, בנוסף לשלל הפרוייקטים המעניינים שהוא מעורב בהם, אנחנו נמשיך לעקוב.