"לדעתי הוא יעשה עבודה מצוינת", השתפכה הסנאטורית הרפובליקאית מאלסקה ליסה מורקובסקי. "כל מי שעבד עם קרי מכיר את חריצותו ואת מוסר העבודה הגובה שלו, כמו גם את מומחיותו ביחסי חוץ". ומה עם סוזן רייס?
הפוליטיאים הרפובליקאים בוושינגטון, מוכי הלם מהפסדם הצורב בבחירות האחרונות, ממשיכים לנהל מלחמת מאסף בנשיא אובמה: ובעוד המועמדת האפשרית של הנשיא אובמה לתפקיד שרת החוץ, סוזן רייס, נתונה תחת ביקורת נוקבת בשל התנהלותה בפרשת רצח השגריר האמריקאי בלוב, הרפובליקאים בקונגרס מתאחדים מאחורי מועמד חלופי: הסנאטור ממסצ'וסטס, ג'ון קרי, משהיה המועמד הדמוקרטי לנשיאות ב-2004 ומכהן כיו"ר ועדת החוץ בסנאט.
"לדעתי הוא יעשה עבודה מצוינת", השתפכה הסנאטורית הרפובליקאית מאלסקה ליסה מורקובסקי. "כל מי שעבד עם קרי מכיר את חריצותו ואת מוסר העבודה הגובה שלו, כמו גם את מומחיותו ביחסי חוץ". לדבריה, רייס, המכהנת כשגרירת ארה"ב באו"ם, "תיאלץ לעמוד מול המון שאלות". מאז הבחירות הועלה שמו של קרי כמועמד מוביל גם לתפקיד שר ההגנה במקומו של ליאו פאנטה.
בראש המתקפות המילוליות על רייס עומדים הסנאטורים ג'ון מקיין ולינדסי גרהאם. עכשיו מצטרפת אליהם גם הסנאטורית סוזן קולינס שהביעה את תמיכתה הגורפת בקרי. רייס זימנה פגישה עם השלישייה אך לא הצליחה להפיס את רוחם. בתום פגישה אמרה קולינס ש"דרוש לה עוד מידע" לפני שתוכל לתמוך במועמדותה של רייס לתפקיד שרת החוץ ושבה ואמרה שקרי יהיה מינוי מצוין שיזכה בקלות לאישור עמיתיו. "לדעתי קיימות חלופות טובות אחרות לתפקיד שר החוץ, מן הסתם טובות יותר", ציין גם הסנאטור רוב פורטמן, "אני סבור שקרי הוא אחת מהן. יהיה לו קל לעבור את ועדת החוץ של הסנאט".
אל האהדה המפתיעה שלה זוכה קרי מתווסף גם חשד, כותב ה"ניו יורק טיימס": בחירתו עשויה להשפיע על מאזן הכוחות בגבעת הקפיטול. אם קרי ימונה ויזכה באישור הקונגרס, עשוי הדבר לפתוח פתח לשובו של הסנאטור סקוט בראון, שהפסיד החודש לאליזבת וורן בבחירות במסצ'וסטס. שובו של בראון, שאינו מובטח, עשוי לקצץ את הרוב הדמוקרטי בסנאט לכדי קול אחד ולהחזיר אל וושינגטון אדם שזכה לפופולריות גדולה אצל עמיתיו הרפובליקאים.