מה אנשים לא יעשו בשביל צפיות ולייקים? מסתבר שיש מי שאפילו ירסקו מטוס. יוטיובר שהואשם בכך שגרם להתרסקות מכוונת של מטוסו כדי להשיג עוד צפיות ברשת החברתית, הסכים להודות באשמה בשיבוש חקירה פדרלית, כך הודיע משרד המשפטים האמריקאי.
טרבור ג'ייקוב (29) עשוי להישלח לעד 20 שנות מאסר, לאחר שהשמיד בכוונה את הריסות המטוס החד-מנועי הקטן שהתרסק ביער הלאומי של לוס פדרס בקליפורניה ב-2021, לפי הצהרת משרד המשפטים.
ג'ייקוב, שצנח מהמטוס לפני שזה התרסק, העלה ליוטיוב סרטון המתעד את האירוע. בתחילה הוא אמר לחוקרים שהמטוס שלו איבד כוח ושהוא לא יודע היכן נפלו ההריסות. אבל הסיפור שלו עורר בקרב מומחי תעופה והרשויות הפדרליות ספקות. מאוחר יותר הם גילו כי הוא לא ניסה להתקשר למגדל פיקוח וגם לא ניסה להפעיל מחדש את המנוע שלו או לחפש מקום בטוח לנחיתה.
ג'ייקוב, שתיאר עצמו כטייס וצנחן מנוסה, הודה בהסדר הטיעון שלו כי מעולם לא התכוון להשלים את טיסתו משדה התעופה לומפוק שבמערב קליפורניה לממות' לייקס בהרי סיירה נבאדה, שבמזרח המדינה.
לפני שהמריא בנובמבר 2021, התקין ג'ייקוב כמה מצלמות וידאו בחלקים שונים של המטוס והצטייד במצנח, מצלמת וידאו ומקל סלפי, אמרו גורמים רשמיים. כ-35 דקות לתוך הטיסה, הוא קפץ מהמטוס והחל לצלם את המטוס בעודו מתרסק לתוך הצמחייה היבשה שלמטה. ברגע שג'ייקוב נחת חזרה על הקרקע, הוא הלך לנקודת ההתרסקות כדי לקחת מהמטוס את חומרי הצילום.
יומיים לאחר מכן, הודיע ג'ייקוב למועצה הלאומית לבטיחות בתחבורה של ארה"ב (NTSB) על התרסקות המטוס. אך הוא אמר לחוקרים ב-NTSB ולמינהל התעופה הפדרלי (FAA) שהוא לא יודע היכן הריסות המטוס.
אולם, כשבועיים לאחר מכן ג'ייקוב טס עם חבר לאתר ההתרסקות והם גררו את המטוס המרוסק למחוז סנטה ברברה, שם ג'ייקוב איחסן אותו בהאנגר. לאורך כמה ימים, הוא השמיד חלקים מהמטוס והניח את החלקים השונים בפחי אשפה מסביב לשדה התעופה ובמקומות אחרים, דבר שהרשויות טוענות כי הוא הודה שעשה כדי להטעות את החוקרים.
בדצמבר העלה ג'ייקוב ליוטיוב סרטון בשם "ריסקתי את המטוס שלי" (I Crashed My Plane). באפריל 2022, לאחר שגילו החוקרים את השקרים ושיבושי החקירה של ג'ייקוב, שלל ה-FAA את רישיון הטיסה שלו.
לסרטון ההתרסקות של ג'ייקוב יש כ-3 מיליון צפיות ביוטיוב:


