הליגה נגד השמצה ערכה סקר, שלפיו יותר ממחצית מיהודי ארה"ב חוו אנטישמיות במהלך חמש השנים האחרונות או שהיו עדים לתקרית כזו. 59% סבורים כי יהודים בארה"ב בטוחים פחות בהשוואה למצבם לפני עשור. 49% דיווחו כי הם חוששים ממתקפה אלימה בבית כנסת.
עוד עולה בסקר זה שנערך השנה כי 63% מהמשיבים עצמם חוו תקרית כזו, או שהיו עדים להערות, להשמצות או לאיומים שהופנו לאחרים על רקע אנטישמי. מדובר בגידול משמעותי, לעומת 54% שנרשמו בשנה שעברה. ממצא מדאיג במיוחד הוא כי 9% מיהודי ארה"ב ציינו שהותקפו פיזית בשל יהדותם בחמש השנים האחרונות.
אחד מכל ארבעה יהודים (25%) ציין כי היה מטרה ישירה להשמצות או לאיומים אנטישמיים. "במבט לאחור על חמש השנים האחרונות, החל באירועים האנטישמיים בשארלוטסוויל ב-2017 ובאירועי גבעת הקפיטול השנה ובסמלי השנאה שהוצגו שם – אפשר בהחלט להבין מדוע רמת החרדה עולה וכיצד החששות לביטחון הקהילה מלווים כל אחד ואחת".
גם ברשתות החברתיות יהודי ארה"ב חווים אנטישמיות על פי הסקר. 36% דיווחו כי חוו סוג כלשהו של הטרדה אונליין, 31% ציינו כי כונו בשמות פוגעניים ברשת, 13% ציינו כי חוו איומים בפגיעה פיזית ברשת ו-%13 נמנעו מלהזדהות כיהודים במדיה החברתית. להטרדה על רקע אנטישמי יש תג מחיר: 33% מהמשיבים שהוטרדו דיווחו על קושי בהירדמות ו-%16 ציינו כי ההטרדה השפיעה עליהם כלכלית.
"ממצאים אלו מוכיחים מחדש את הצורך בגישה כוללנית, היוצאת מנקודת ראותה של החברה כולה, כדי להיאבק באנטישמיות", אמר ג'ונתן גרינבלט, המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה. לדבריו, "בין שהיא מופיעה במדיה החברתית ובין שבתוך בית כנסת, לאנטישמיות אין מקום בקהילות שלנו. על מנהלי תאגידים וממשלות לנקוט צעדים כדי לוודא שדריסת הרגל שיש לתופעה במדיה החברתית ובחברה הכללית לא מתגברת".