על פי דו"ח הליגה נגד השמצה נרשם זינוק במספר הקורבנות, הרבה בגלל הטבח בבית הכנסת בפיטסבורג: 59 קורבנות של תקיפות אנטישמיות בשנת2018 , לעומת 21 איש בשנת 2017 • התנכלויות והשחתת רכוש נפוצות ועומדות על רמה גבוהה במיוחד
האנטישמיות שחווה הקהילה היהודית בארה"ב הגיעה לרמות הקרובות לשיא היסטורי בשנת 2018, כך על פי דו"ח הליגה נגד השמצה שפורסם השבוע. מספר התקיפות האנטישמיות הוכפל, ופיגוע אחד גבה את מספר הקורבנות הגבוה ביותר בתולדות ארה"ב.
הדו"ח המסכם השנתי תיעד 1,879 תקיפות נגד יהודים ומוסדות יהודיים ברחבי ארה"ב בשנת 2018 בעקבות כך, שנה זו מדורגת במקום השלישי מבחינת מספר התקיפות הרב ביותר שתועדו מאז החלה הליגה נגד השמצה לתעד נתונים אלו בשנות השבעים. הדו"ח מתפרסם על רקע הפיגוע שהתרחש השבוע בבית הכנסת חב"ד בפאוויי קליפורניה, שם נרצחה אשה אחת במהלך תפילת יום טוב אחרון של פסח. יצוין כי הפיגוע האחרון לא נכלל בדוח השנתי, כיוון שמדובר במקרים שהתרחשו אך ורק בשנת 2018.
השנה עמדה בסימן פיגוע הירי שבוצע בבית כנסת בפיטסבורג, שגבה את חייהם של 11 בני אדם, והתאפיינה בזינוק דרמטי בפעילות תעמולה של תנועת העליונות הלבנה ברחבי ארה"ב. הדו"ח מציין 59 קורבנות של תקיפות אנטישמיות בשנת 2018, עלייה מ-21 איש בשנת 2017. אמנם חלה ירידה של חמישה אחוזים בסך התקריות הכולל, מ-1,986 תקריות שדווחו בשנת 2017, אך מספר התקריות נותר ברמות הקרובות לשיא היסטורי, ומספר הנפגעים עלה פי שניים.
הסיכום השנתי של התקריות מצביע על כך שתקיפות אנטישמיות, התנכלויות והשחתת רכוש עדיין נפוצות ועומדות על רמה גבוהה במיוחד. בנוסף לפיגוע הירי רב-הנפגעים שאירע באוקטובר בבית כנסת "עץ חיים" בפיטסבורג, בשנת 2018 נרשמה פעילות ערה של תנועת העליונות הלבנה, לרבות תעמולה בקמפוסים של מכללות ובקהילות ושיחות טלפון אנטישמיות אוטומטיות המיועדות למצביעים יהודים.
אמנם רוב התקריות האנטישמיות לא בוצעו ישירות על ידי קיצונים, אך נמצא קשר מעניין בין המגמות. בשנת 2018 249 פעולות אנטישמיות 13 אחוזים מסך כל התקריות) יוחסו לקבוצות קיצוניות ידועות או לאנשים שפעלו בהשראת אידאולוגיה קיצונית, מה שהופך שנה זו לשנה שבה נרשם מספר התקריות האנטישמיות הרב ביותר שידוע כי יש להן קשר לקיצונים או לקבוצות קיצוניות מאז 2004. מתוך תקריות אלו, 139 תקריות היו חלק מקמפיינים של הפצת עלונים על ידי קבוצות עליונות לבנה. 103 תקריות נוספות היו שיחות טלפון אנטישמיות אוטומטיות שבוצעו לכאורה על ידי פטריק ליטל, איש תנועת העליונות הלבנה שניסה להיבחר ללא הצלחה לסנאט האמריקני בקליפורניה.
התקריות התרחשו כמעט בכל מדינה בארה"ב, אך בדומה לדוחות קודמים, המדינות שבהן נרשם מספר התקריות הרב ביותר הן בדרך כלל המדינות עם האוכלוסייה היהודית הגדולה ביותר, ביניהן: קליפורניה (341), ניו-יורק (340), ניו-ג'רזי (200) ומסצ'וסטס (144). מדינות אלו יחד היוו יותר ממחצית כל התקריות בארה"ב.
לתגובות: bussel@m.com