מהשבוע אפשר לבלות במסעדות ובתי קולנוע, להתעמל במכוני כושר, להתפנן במולים ובתחילת אפריל גם לבלות בדיסנילנד ויוניברסל סטודיו * מנצחים את הקורונה?
על פי הסיכומים של רשויות הבריאות הציבורית בקליפורניה ביום ראשון, 14 במרץ, היו 1,745 מקרים חדשים של נגיף הקורונה ברחבי המדינה, כשמספר המקרים הכולל היה 3,598,226. סך המקרים החדשים של 14 הימים, 3,832, מהווה צניחה של 90.1% לעומת השיא של 1 בינואר, 42,268. ביום ראשון דווח על רק 180 מקרי מוות חדשים במדינה, ובסך הכל 55,811 אנשים בקליפורניה שמתו מהנגיף. גם האשפוזים ברחבי המדינה ממשיכים לרדת. היו 3,557 אנשים המאושפזים עם זיהומים הקשורים לנגיף , ירידה של 84.4% לעומת השיא של ה-1 בינואר בקרב 22,853 אנשים שנזקקו לטיפול בבית חולים.
החל מהשעה 12:01 ביום שני, 15 במרץ, תושבי מחוז לוס אנג'לס יהורשו לבלות במסעדות בפנים, לצאת לצפות בסרטים ולעשות קניות בתוך עשרות עסקים עם הקלות חדשות אם כי ביכולת מוגבלת.
מסעדות: 8 מטר בין הסועדים
מסעדות במחוז לוס אנג'לס שוב קיבלו בברכה את הסועדים, ובתי קולנוע ומרכזי כושר ניפתחו מחדש, כאשר המחוז עבר ל"שכבה האדומה" הפחות מגבילה ב"תכנית לכלכלה בטוחה יותר" של המדינה. פקידי המחוז אישרו את המהלך ביום שישי שעבר, כאשר המדינה הגיעה לרף המקווה ושל מתן 2 מיליון מנות של חיסון COVID-19 בקהילות בסיכון גבוה ברחבי קליפורניה, שנפגעו במיוחד על ידי המגפה.
בעיר רדלנדס, למשל, המתינו גרט פוסון ממורנו ואלי ומייגאן גריפין מרדלנדס בתור של שעה וחצי שעה כדי להיכנס לבר אנד ביסטרו Copehouse, מסעדה זעירה בסמטת אורנג'סטריט. הם הביאו זר פרחים לתת למלצר שלהם. "יצאנו לתמוך בעסקים קטנים," אמר פוסון.
צופי קולנוע נלהבים זינקו ל"תיאטראות המאה" בבלה טרה בהנטינגטון ביץ ', אחד התיאטראות היחידים במחוז אורנג' שנפתחו ביום הראשון. תושב חוף הנטינגטון ג'ף אלכסנדר היה ביניהם. הוא קנה חטיפים ושתייה לפני שיצא אחר הצהריים לצפות במותחן המדע בדיוני Chaos Walking. "אני שמח לחזור," אמר. "אפילו לא היה אכפת לי מה ראיתי, פשוט בחרתי את ההצגה הראשונה והלכתי"…
בצפון קליפורניה הצטרפה מחוז קונטרה קוסטה לאזורים המאוכלסים ביותר במדינה בפתיחה המחודשת הגדולה ביותר מאז הסתיו. אנשים שוטטו בשקיקה ברחובות באזורים במרכז העיר כמו דנוויל וכדי לסעוד בפנים ולטייל על המדרכות כאילו הגיחו מתרדמת החורף. והם באו בתקווה – כשהדברים פונים לאט אך בהתמדה לכיוון הנכון – הקלות במגבלות תימשך הפעם. כפי שהגדירה זאת פטי מקורדי, מנכ"לית מסעדת The Peasant & The Pear במרכז העיר דנוויל: "הפעם זה מרגיש אחרת".
על פי הנחיות הדרג האדום שהודיעה מחוז לוס אנג'לס, הגשת אוכל מקורה יכולה להתחדש ב 25% מהקיבולת. המחוז ידרוש ממסעדות מרחק של 8 מטר בין כל השולחנות, אשר יוגבלו לכל היותר לשישה אנשים מאותו משק הבית. הכללים קוראים גם להגדיל את האיוורור "עד כמה שניתן".
"אנו שמחים שזה קורה עכשיו, אבל זו הייתה שנה של מאבק עבור כולם. זה לא היה זמן טוב במיוחד עבור הרבה מהמסעדנים העצמאיים שלנו", אמר המסעדן גרג סמית מפסאדינה והוסיף כי הוא מכיר מספר בתי אוכל שנסגרו לצמיתות בעיר. "אנחנו מרגישים עצובים מאוד מכיוון שאנחנו קבוצה מאוד מלוכדת".
בנורת'רידג', לורנה סאנצ'ז לא יכלה לחכות כדי לקבל את פני הלקוחות במסעדת ה"הביג בוי של בוב" שלה. היא שמחה לפתוח את שעריה ללקוחות, אך אמרה שיידרש לה יותר מ- 25% קיבולת כדי להתחיל להרווחיח כסף. "זה לא הולך להספיק אבל כל דבר יעזור," אמרה.
בתי קולנוע: שוברי הקופות של הקיץ
תיאטרוני AMC הודיעו כי הם יפתחו מחדש את בתי הקולנוע שלה Century City 15 ו- Burbank 16 ביום שני אחר הצהריים, כאשר יתרת בתי הקולנוע שלה תפתח ב -19 במרץ. "כפי שעשינו ביותר מ -525 מקומות ברחבי הארץ, AMC תפתח מחדש במסירות הגבוהה ביותר לבריאות ובטיחות האורחים והמקורבים שלנו באמצעות המדיניות והפרוטוקולים של Safe & Clean של AMC, אשר פותחו בהתייעצות עם Clorox ועם סגל נוכחי ובעבר בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הרווארד היוקרתי ", אמר נשיא AMC, מנכ"ל אדם ארון.
סינמרק הציגה את ימי ההצגות ביום שני בבתי הקולנוע שלה בדאוני, לונג ביץ ', צפון הוליווד, פלאיה ויסטה, לנקסטר, פאלמדייל ולוס אנג'לס הרקינס רשמה את זמני ההצגות לתיאטרון Cerritos 16 החל מיום רביעי. סרטי פעולה עתירי תקציב גדול כמו "גודזילה מול קונג", "האלמנה השחורה" של מארוול, "F9" (האחרונה בזיכיון המהיר ועצבני), ו"ג'ונגל קרוז "של דיסני צפויים לקבל את פני צופי הקולנוע בשבועות הקרובים. בתיאטראות Laemmle, המתמחה בסרטים זרים ועצמאיים, אמרו כי הם יחזרו להקרנות שוב תוך חמישה שבועות.
כללים לעסקים אחרים שנכנסו לתוקף בשעה 12:01 ביום שני, מתיישבים במידה רבה עם הנחיות המדינה ל"שכבה האדומה":
• מוזיאונים, גני חיות ואקווריומים יכולים להיפתח עם 25% מהקיבולת;
• מכוני כושר ומרכזי כושר יכולים להיפתח בבית בקיבולת של 10%, עם מיסוך נדרש;
• בתי קולנוע יכולים להיפתח בקיבולת של 25% עם מקומות ישיבה שמורים כדי לספק מרחק של לפחות מטר וחצי בין הלקוחות;
• עסקים בתחום הקמעונאות והטיפול האישי יכולים להגדיל את יכולת הקיבולת ל -50%;
• קניונים מקורים יכולים להיפתח מחדש ב- 50% תפוסה, כאשר השטחים המשותפים יישארו סגורים, אך דוכנים למזון יכולים לפתוח בקיבולת של 25% ובהקפדה על האחרים.
מעבר ל"שכבה האדומה" יאפשר פתיחה מחודשת של פארקי שעשועים כבר ב -1 באפריל – כולל דיסנילנד באורנג 'קאונטי ואולפני יוניברסל בהוליווד במחוז לוס אנג'לס. זאת ב 15% מהקיבולת, ועם מבקרים במדינה בלבד.
הכללים מאפשרים גם חידוש הפעילות במוסדות להשכלה גבוהה ופתיחה מחדש של הוראה אישית לתלמידים בכיתות ז'-יב '. מפגשים מקורים פרטיים מותרים גם לאנשים עד שלושה משקי בית שונים, עם מיסוך והתרחקות פיזית. אנשים שמחוסנים יכולים להתאסף בקבוצות קטנות בתוך הבית בלי להעטות מסכות או להתרחק. "אלה חדשות מבורכות, בייחוד מכיוון שרבים מהעסקים הקטנים שלנו נשאו את עיקר הקריסה הכספית ממגפה זו, וככל שהתלמידים שלנו מתקשים לעמוד בקבלת למידה מרחוק", אמרה יו"ר מועצת המפקחים של המחוז, הילדה סוליס. "השגנו את ציון הדרך הזה כיוון שכמחוז עבדנו קשה, הקפדנו אחד על השני והתכנסנו כדי להביס את גל החורף החשוך האחרון.
"למרות שאנו נוקטים צעדים לפתיחה מחדש של כמה מהסקטורים שנפגעו הכי קשה במשק שלנו, זה בשום פנים ואופן לא יכול לשחרר את כללי הזהירות שלנו עכשיו", אמרה. "אנו חייבים לשכנינו, לעסקים המקומיים ולילדינו להישאר עירניים כך שכל מה שנפתח מחדש יהיו בטוח וארוכך טווח – לבישת מסכות והתרחקות פיזית נותרו קריטיות".
חיסונים – גם ב- CVS ו-Rite Aid
במקביל, כאשר מדינת הזהב ממשיכה להרחיב את השקת החיסונים שלה, רשת CVS תצטרף למאמץ על ידי פתיחת 119 בתי מרקחת נוספים לתושבים לקבל חיסון.
CVS Health אמורה להתחיל להציע זריקות בבתי מרקחת ברחבי המדינה. תושבי קליפורניה יצליחו לקבוע פגישות כאשר חנויות נוספות יקבלו את המשלוחים האחרונים של חיסונים.
בעוד שההיצע נותר נקודת התורפה העיקרית בהשקת החיסונים של המדינה, אנשי CVS אמרו כי ההיצע לחנויות שלהם מגיע מההשקה המורחבת שמקורה ישירות מתוכנית הרוקחות הפדרלית. באמצעות תוכנית זו, כמה בתי מרקחת כמו Rite Aid מציעים גם הם תורים לחיסון נגד וירוס. "המשוב על כל היבט בתהליך החיסון היה חיובי להפליא, החל מהניסיון הדיגיטלי וכלה באינטראקציה עם צוות אנשי המקצוע שלנו בתחום הבריאות, שמאמציהם המדהימים עוזרים לקדם אותנו צעד נוסף לקראת סוף המגפה", אמרה נילה מונטגומרי. נשיא בית מרקחת CVS וסגן נשיא בכיר, CVS Health, בהצהרה.
בתי מרקחת יתנו חיסונים בתיאום מראש בלבד ויחסנו רק תושבי קליפורניה זכאים. בקליפורניה, מורים K-12 וצוותים ועובדי טיפול בילדים זכאים כעת לקבל את זריקות החיסון שלהם ב- CVS. על המבקשים פגישה להירשם מראש ב- CVS.com או דרך אפליקציית בית המרקחת CVS. לשאלות נוספות ניתן לפנות לשירות הלקוחות של CVS בטלפון 800-746-7287.