בתפילת "אנא בכח" חבוי צופן האלוקות והאפשרות שלנו לעלות לעולמות רוחניים גבוהים ולשלוט על ערוצי השפע בחיים שלנו * ציונה טאקר מפרשת וממליצה
חיבור לעולמות העליונים הוא החיבור למימדים בהם אין הגבלה לשפע, לחכמה ולכח החיים. זהו חיבור שמאפשר שינוי, צמיחה, קפיצות קוונטיות ותיקון. תפילת "אנא בכח" עוזרת לנו להיפתח לכל דבר המגיע מן העולמות האלה באמצעות שימוש בשם האלוקות הקרא במספר שמות: נורא, גיבור, חסין ,קדוש, יחיד, גאה, יודע תעלומות.
42 האותיות האלה הנאמרות בסדר הזה באמצעות מילות "אנא בכוח" הן מעין צופן סודי המסוגל לפתוח את מקור הכוח האלוהי המקיים את ישראל ואת העולם כולו.
כל אחד משבעת משפטיו כולל שש מלים, והם: אב"ג ית"צ, קר"ע שט"נ, נג"ד יכ"ש, בט"ר צת"ג, חק"ב טנ"ע. יג"ל פז"ק,שק"ו צי"ת. שם זה מאורגן בשישיות שישיות של אותיות כנגד שש כנפי השרפים שהם מלאכים ושבע שורות כנגד שבע הספירות שעליהן מושתת הבריאה, שבעה ימי השבוע, ושבעת כוכבי לכת. בשל משמעות השם הקדוש הזה יש האומרים את הפיוט לפני השינה לפני שהנשמה עולה למקום מחצב הנשמות, ונחשב כשעות של עליית העולמות
"אנא בכח גדולת ימינך תתיר צרורה". ספירת חסד, אבג יתץ
כוחו של פסוק זה כולל בתוכו את כל יתר הפסוקים והוא מחבר אותנו ישירות לתדר של עץ החיים. הוא הזרע הכולל בתוכו את כל העץ, העלים וכמובן את הפירות שיגיעו בסוף תהליך הצמיחה תנועה והמקום, מחבר אותנו למציאות של שלמות, אחדות ואמיתיות, עולם האמת. עם עבודה רוחנית אמיתית המתמקדת בחיבור לתדר הזה. בכוחו של הצירוף לעורר בתוכנו אהבת חינם, אהבה ללא תנאי, ללא שום ציפיות לתמורה.
אבג" אותיות ראשונות של האלף" בית" שהם השורש, הזרע הראשוני והתחלת ההתחלות של בריאת העולם. יתץ" הם אותיות האחרונות של האלף בית המחולקות לעשרה; יוד האחרונה בספירת האחדים, ת סוף כל האותיות הרגילות, ץ סוף של כל האותיות הסופיות. יש פה התחלה אמצע וסוף ובה כלולים כל העולמות ביחד.
"אנא" מעיד על האדם הבא מנקודת תחינה ושפלות ללא גאווה ויומרנות של כוחי ועוצם ידי. ספירת חסד מסמלת את הנתינה, אהבה, חמלה. מכאן גדולת ימינך מסמלת את יד ימין של האלוקות שאנו מבקשים ממנו לשפוט ולהשפיע עלינו ממידת החסד, ולא מידת הדין. מבקשים להתיר צרורה, להתיר את הכבלים הסוגרים עלינו אם בפרנסה, בריאות, גלות, או נפשי.
"קבל רינת עמך שגבנו טהרנו נורא". ספירת גבורה, קרע שט"ן
על ידי רינה אנו מבקשים להחזיר את העולמות השלמים שנקרעו ונפלו ממקומם של השלמות, אשר בכוחם לקרוע, לבטל, ולהמתיק את הדינים ואת אשליית השטן הסוחף אותנו אל התהום. "קרע שטן". בצירוף הזה אנחנו מבינים שהשטן הינו היריב שלנו אנו רוצים לקרוע אותו מאיתנו. על מנת להצליח להשתחרר ממנו, אנו מבקשים לסגור את אותם שערים, אותם פתחים קטנים שדרכם אנו נותנים למודעות של השטן להיכנס לחיים שלנו ולגרום לנו לבלבול, אי ודאות וכל אי סדר אחר שמפריע לזרימה האינסופית של האור מלהיכנס אל החיים שלנו.
"שגבנו טהרנו נורא". הטוהר חבוי באותיות שטן שהוא ההפך מקדושה, כי קבלת השפע מחייבת היטהרות מהסחי והעכירות של העולם החומרי, והאל נקרא לטהר אותנו ולהכיננו לקבלת האור האלוקי. דרך הכינוי לאל הוא "נורא".
"נא גיבור. דורשי יחודך. כבבת שמרם". ספירת תפארת. נגד" יכש
"נגד" אנו מבקשים לפתוח לנו את השפע דרך חמישים צינורות של חכמה, על ידי יחוד שבתפילה אנו מאחדים את כל העולמות המשפיעים עלינו מהשורש. צינור של גמילות חסדים ופתיחת דלתות, זרימה של שפע רוחני ופרנסה גשמית. שהשפע יכול לזרום בחיינו רק כאשר אנחנו מתנגדים לקחת ולקבל לעצמנו בלבד. אלא לקבל על מנת להשפיע, כי רק כאשר אנחנו מתנגדים לאנוכיות ומחליפים אותה בנדיבות ואיכפתיות תפתח ותתגבר הזרימה של השפע בכל מה שנעשה.
אנחנו מבקשים מה' יתברך את דורשי ייחודך , כבבת שמרם , תשמור עליהם כמו בתת העין. כאשר אתה שומר את העיניים שלך ממראות אסורות מכל דברים של כיעור ופריצות , שמירת העיניים זה מהבסיסים המרכזיים שנותנים את הכוח לעוצמות של הייחודים, ובאותה מידה לשמרנו מעין הרע שלא ניזוק.
יכ"ש אחראי על סוד ההתחדשות של תאי הגוף. הסיבה שבגללה תהליך ההזדקנות והמוות מתרחש בחיי כולנו, היא שהמודעות של הרצון לקבל לעצמו בלבד, גורמת להאטה או עצירה של פעולת התאים התקינה בגוף. ע"י צירוף זה אנחנו מקבלים את הכח לשנות את המודעות שלנו ולעצור את תהליך ההזדקנות על ידי חיבור לנתינה אמיתית.
"ברכם טהרם רחמי צדקתך תמיד גמלם". ספירת נצח. בטר" צתג"
הצירוף בטר צתג מחבר אותנו לכח של התמדה והתגברות על מכשולים. ככל שאנחנו גדלים ומתפתחים מבחינה רוחנית, המכשולים והקשיים גדלים גם כן. לכן בפסוק זה אנו מקבלים את היכולת הנפשית למשוך מחלונות העולם העליון את החזון, הביטחון והוודאות שמביאים את הניצחון האמיתי. זה הכח שמאפשר לנו לקום להמשיך בהתמדה לאחר שמעדנו, לסיים את המשימות שהתחלנו.לעבוד בנחישות, להתגבר על המכשולים, להסיר כל ספק ולהשלים אתלטהר אותנו מכל טמאה, לדון אותנו על פי הרחמים גם אם הם לא מגיעים לנו ממידת הדין, בצדקה תתן לנו את זה , בתור טובה תרחם עלינו גם אם לצערנו לא זכינו שמעשינו יהיו ראויים לזכות למידת הרחמים,.
"חסין קדוש ברב טובך נהל עדתך". ספירת הוד. חקב" טנ"ע
פסוק זה אנו יכולים לבקש לראות את סודות היקום ואת האמת שמעל להגיון חמשת החושים. ומחבר אותנו לכח של ראייה ברורה של המציאות מעבר למציאות הפיזית. מאפשר לנו להבין שלכל דבר שקורה בחיינו יש סיבה. שהסיבה היא משהו שעשינו, אמרנו, או חשבנו, ושאנחנו אחראים לכל מה שקורה בחיינו, ואנחנו מקבלים את הראייה של התוצאות הסופיות. אם נראה את ההשלכות הסופיות של מעשינו השליליים, נמנע מעצמנו להיכנס לחושך ולרדת לתהום.
זה ספירות "נצח" ו"הוד" שתי הספירות האלו הולכות ביחד שהנבואה תלויה בספירות אלו. הנשמה של האדם היא רוחנית מאוד ומחוברת מאוד לה' ובשעה שהאדם מדביק את מחשבתו בה' בהתלהטות הנשמה לה', האדם זוכה שנכנס בו אור רוחני יותר חזק מהאורות הכי גדולים של הנשמה שלו, וההארה הזאת היא שנותנת עוצמות רוחניות של ההארה שהיא עוצמה של נבואה, על ידי הספירות של "נצח" ו"הוד".
"יחיד גאה. לעמך פנה. זוכרי קדושתך." ספירת יסוד. יגל פזק
"יחיד" ה' יתברך שהוא המלך היחידי של כל העולם הבורא היחידי של כל העולם, גאה – זה לא במובן של גאווה של בני אדם, הכוונה שהקב"ה באמת מרומם למעלה מכל המושגים שלנו ברמות שאי אפשר לנו בכלל להבין אותם, בני אדם משתמשים למושג גאווה למושג שלילי, כי האדם רואה את עצמו מרומם על כולם. כל הטוב שיש לאדם תלוי ברמת החיבור של ה' יתברך אליו לכל אדם יש את מה שנגזר עליו מראש מהתחלה כל אחד שנולד מסיבות עלומות מאיתנו לפעמים בדברים שתלויים בגלגולים קודמים, ולמרות כל מה שנגזר תמיד יכול הדברים עוד להשתנות לכאן ולכאן, השינוי לטובה תלוי בעיקר ברמת הקשר של ה' יתברך אלינו. אנחנו מבקשים ל"עמך פנה" תאיר את פנייך, לעמך שזה מה שמביא את כל.
פסוק זה שייך לספירת היסוד. מידת יסוד הוא שעליו עומד כל הבניין. אם האדם רוצה להגיע למדרגות עליונות לעוצמות רוחניות לחיבורים למושגים הגבוהים לכוח בעולמות העליונים לקשר העל טבעי לה' יתברך הדבר הראשון והמרכזי שבו תלוי כל הדברים הטובים האלו שמירת הקדושה, הזהירות מכל צעד ומכשול באיסור נידה שמירת הברית, צניעות שהם היסוד שעליו עומד כל הבניין
הפסוק השישי מתייחס האלף השישי לבריאה. בזמן זה יתגלו ידע הקבלה וספר הזוהר באופן שיפרוץ כל גבול, במודעות של "ואהבת לרעך כמוך" ויתנהגו הכבוד אנושי לכל אדם, על ידי הצירוף יגל פז"ק.
"שוועתנו קבל. ושמע צעקתנו. יודע תעלומות." ספירת מלכות. שקו צית
"שקו צית", מחבר אותנו לאוצרות האין סופיים המחכים לאנושות בגמר התיקון. חיבור כזה נותן כח בלתי מוגבל בזמן שאנחנו מותשים ומרוקנים. הפסוק מתייחס לאלף השביעי. שעל פי מחשבת הבריאה, לא תהיה לשטן שום השפעה עלינו. תכונן מציאות ללא שנאה, קנאה, כעס או שליליות מכל סוג שהוא.
הכח המיוחד של תפילת "אנא בכח" זה כח להעלות את הנשמה לכן שתי המילים האלו מלבד שהם סיבה ל"שוועתנו קבל ושמע צעקנו" הם גם שתי המילים שמסיימות את התפילה הזאת כי בכח הזה אנחנו מתחננים לה' יתברך תן לנו את העליות הרוחניות תן לנו את העוצמות הרוחניות זה התחינה והבקשה שלנו
לאחר שסיימנו את הפסוק השביעי אנו אומרים פסוק נוסף בלחש (פרט ליום כיפור), שמטרתו להוציא לפועל את כל האנרגיה ולכסות אותה על מנת שלא תתפזר ושלא תהיה נתונה לאיזה שהם כוחות שליליים שיספגו את הכוח, הפסוק הוא:
ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד.