פרק פתיחת העונה ה-56 של תוכנית התחקירים היוקרתית "60 דקות" של רשת CBS עסק השבוע במהפכה המשפטית בישראל, ובמחאות שפרצו בעקבותיה, ובמסגרת התוכנית התקיים ריאיון עם שר המשפטים יריב לוין, שאמר כי "בית המשפט העליון נמצא מעל הממשלה ורצון העם, אני רוצה לאזן את זה".
"אתם חושבים שאמריקה היא הדמוקרטיה היחידה בעולם עם בעיות? תראו מה קורה בישראל", פתחה את הכתבה לסלי סטאל, הכתבת הוותיקה של התוכנית שהתלוותה להפגנות בקפלן וראיינה כמה מראשיה, וכן את השר יריב לוין. עבור מיליוני האמריקאים שצופים בתוכנית מדי שבוע, מדובר היה ב"תקציר מנהלים" עשוי היטב שמסכם את הפלונטר שבה מצויה ישראל בימים אלו.
בכתבה ראשי הרפורמה המשפטית הוצגו באור לא מחמיא במיוחד: השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר "עם הרשעות רבות, כולל תמיכה בטרור נגד ערבים", שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הוא "הומופוב פשיסטי" המתאר את עצמו כך. ונתניהו – "הוא נמצא בעיצומם של שלושה משפטים נפרדים באשמת שחיתות".
השר לוין הסכים להתייצב מול המצלמות, ובמהלך הריאיון איתו אמר כי "אף דמוקרטיה לא יכולה להשלים עם מצב שהממשלה הנבחרת שלה, עם רוב בפרלמנט, לא יכולה להעביר שום הצעת חוק ולעשות שום דבר כי יש הפגנות, כי יש אנשים שמתנגדים לזה". לדבריו, "המצב בישראל הוא שבית המשפט העליון הוא מעל הממשלה, הוא מעל הפרלמנט, הוא אפילו מעל רצון העם. מה שאני רוצה לעשות זה לאזן את זה".
המראיינת סטאל ציטטה בכתבה את דברי לוין, שאמר לה כי "בית המשפט הוא מבצר אליטיסטי שלעתים קרובות מדי מבטל מחוקקים שנבחרו על ידי העם".
סטאל אמרה לו שהוא חלק מהממשלה הכי ימנית שהייתה אי פעם לישראל, ועל כך לוין השיב: "גאה להיות חלק מהממשלה הזו, ואני חושב שזה מה שהישראלים רצו". המראיינת שבה וחזרה על כך שבממשלה שלו יש שרים שמשמיעים הצהרות גזעניות והומופוביות בגלוי, והוא ענה: "אני יכול להבטיח לך שרובם המכריע של חברי הפרלמנט שתומכים בממשלה זו עומדים בתוקף מאחורי עקרונות דמוקרטיים וליברליים".
כשלוין נשאל האם הוא לא חושש שישראל נמצאת בסיכון בגלל חיילי מילואים שמאיימים לא להתייצב, והאם היה מוכן לסגת מקידום הרפורמה, הוא ענה: "מה המחיר של דמוקרטיה? מה את מציעה לי לעשות? נגיד לאזרחי ישראל, 'בסדר, אל תלכו להצביע. אין צורך לערוך בחירות', פשוט נבוא לאותם מיליטריסטים לשעבר ונשאל אותם מה מותר לנו לעשות".
סטאל ראיינה את ראשי מחאת המילואימניקים שסיפרו על הפחד מהפיכה לדיקטטורה, הדרת נשים, פגיעה בזכויות הלהט"ב והחשש לפטור מגיוס חרדים לצה"ל. היא שאלה אותם גם על זכויות הפלסטינים במדינה דמוקרטית ומדוע הכיבוש לא נמצא כעת גם באג'נדה של המחאה. טייסת הקרב, רס"ן (במיל') שירה אטינג השיבה לה כי במחאה שהנושא הרגיש יפרק את תנועת המחאה.
"לישראלים רבים יש דעות שונות על הסכסוך הפלסטיני, וזה נושא מאוד מפריד", אמרה אטינג, שהוצגה בתוכנית עם בת זוגה וילדם המשותף. "אם את רוצה להיות מסוגלת לפתור את הכיבוש יום אחד, ואני חושבת שכולם כאן רוצים זאת, הדרך היחידה לעצור את זה ולפתור את זה היא לוודא שישראל תישאר דמוקרטיה".