רה"ב וקטאר סיכמו שלא לשחרר בשלב זה 6 מיליארד דולר של כספים איראניים, בעוד ארה"ב בודקת האם ובאיזו מידה הייתה איראן מעורבת במתקפת חמאס. כך מסר היום סגן שרת האוצר, וואלי אדיימו, לחברי הסיעה הדמוקרטית בבית הנבחרים.
ארה"ב שחררה בחודש שעבר את הכסף, המוחזק בבנקים בקטאר, לאחר שאיראן שחררה חמישה אזרחים אמריקנים שהחזיקה במשך מספר שנים. מחוקקים משתי המפלגות טענו עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל, כי הכסף שימש את חמאס. הממשל השיב שהכסף עודנו מצוי בבנקים בקטאר ושהשימוש בו נתון לפיקוח אמריקאי שמטרתו להבטיח שיועבר רק למטרות הומניטריות. אולם, תשובה זו התעלמה מן האפשרות שאיראן העבירה לחמאס – ולארגוני טרור אחרים, כגון חיזבאללה – כספים משלה, תוך הסתמכות על כך שתוכל להשתמש בכספים המוקפאים במקומם.
וול סטריט ג'ורנל פרסם השבוע, כי המתקפה תוכננה במשך שנתיים בשיתוף פעולה בין אנשי חמאס ואנשי משמרות המהפכה האירניים, וכי איראן נתנה לה אור ירוק בפגישה בביירות בחודש שעבר. איראן הכחישה, אך ברור שהיא נהנית עיקרית מן המלחמה, אשר תקשה בצורה ממשית על הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה – מהלך שטהרן מעוניינת מאוד לטרפד. לכן, מעבר לקשר ההדוק רב-השנים בין איראן לחמאס, טהרן היא בגדר "חשודה מיידית" במעורבות במתקפת חמאס.
היועץ לביטחון לאומי, ג'ייק סליבאן – מיד לאחר נאום התמיכה בישראל של הנשיא ג'ו ביידן- האם יש לארה"ב הוכחות למעורבות איראנית. הוא השיב: "לא כרגע, אבל אין זה אומר שלא יהיו לנו בעתיד".
השעיית השימוש האיראני בכספים מלמד שארה"ב לכל הפחות בודקת את האפשרות של מעורבות איראנית, אם לא מצאה כבר ראיות כלשהן לכך. זהו גם איתות נוסף לטהרן לבל תתערב במלחמה – בעיקר באמצעות חיזבאללה – וזאת לאחר שיגור נושאת המטוסים ג'רלד פורד והספינות המלוות אותה למזרח הים התיכון, ולאחר אזהרתו הברורה של ביידן באותו נאום.