חברת הנעליים "נייקי" הודיעה כי תשיק נעל חדש מהמותג של שחקן הכדורסל האגדי, קובי בראיינט, שהלך לעולמו בגיל 41 יחד עם בתו ג'יאנה בהתרסקות מסוק בקאלבסס. זאת לאחר שלוש שנים של "בצורת", בהן היחסים בין החברה לבין אלמנתו של בראיינט, ונסה, היו מעורערים.
מערכת היחסים של "נייקי" עם משפחת בראיינט התנהלה במשך שני עשורים – אחת העסקאות הגדולות בתולדות הספורט העולמי. רק מייקל ג'ורדן זכה לסכומים גדולים יותר מ"נייקי".
בראיינט נחשב לאחד הכדורסלנים הגדולים בהיסטוריה. לאחר מותו פרסם האתר "פורבס" כי הונו המצטבר של בראיינט עמד על יותר מ-600 מיליון דולר – הספורטאי האמריקאי שהרוויח הכי הרבה כסף בקריירה אחרי הגולפאי טייגר וודס והכדורסלן מייקל ג'ורדן. במהלך 2011-2014 היה בראיינט המשתכר הגבוה ב-NBA. הוא הרוויח דאז 323 מיליון דולר לכל התקופה וסכום דומה הגיע מפעילותו מחוץ למגרש – רוב הסכום הגיע מהסכם החסות עם "נייקי".
בתקופה בה שימש כשחקן כדורסל, כ-20 אחוז משחקני NBA לבשו את אחד מדגמי הנעליים של כוכב הלוס אנג'לס לייקרס. לקראת סוף הקריירה בראיינט אף הציג מותג עצמאי העונה לשם "ממבה". המותג החדש צפוי להתחיל מ-180 דולר ועשוי להגיע לסכום של עשרות אלפי דולרים. בעבר, חלק מהדגמים, בעיקר במידות גדולות (48 ומעלה) נמכרו בסכום של 1,500 דולר לזוג.
במהלך הקריירה זכה בראיינט במדי הלייקרס ב-5 אליפויות, נבחר ל-MVP של העונה הסדירה ופעמיים לשחקן המצטיין של סדרת הגמר.