לאחר שבעה חודשים של מגיפה עולמית אותה בילו בדירתם הצפופה של חדר שינה אחד, ג'ייקוב גווארדדו ושותפו לדירה החליטו לעשות צעד.
הם מצאו דירת שני חדרי שינה בסטודיו סיטי באוקטובר 2020 במחיר של 1,975 דולר לחודש – כמה מאות דולרים יותר ממה שהם שילמו בדירתם האחרונה. עם תום חוזה השכירות שנה לאחר מכן, גווארדדו המתין לתשובה מבעל הבית בנוגע לעלות השכירות העדכנית.
"לא רציתי לשאול", אמר גווארדדו בן ה-28, אשר עובד בענף הביטוח.
אך העלאת השכר מעולם לא הגיעה – ולא תגיע לזמן מה. עם תחילת השנה השלישית בה ארה"ב נאבקת במגפת הקורונה, שוכרים בלוס אנג'לס מקבלים הטבה שמעטים אחרים זכאים לה: איסור על בעלי בתים להעלות את שכר הדירה של יותר מ-650 אלף יחידות דיור ברחבי העיר, המייצגות כמעט שלושה רבעים מכלל הדירות בלוס אנג'לס.
נכון לעכשיו, לא תתאפשר העלאת שכר דירה עבור רוב הדיירים עד 2023 ואולי גם מעבר לכך, עובדה שמשמחת את השוכרים אך מקוממת את בעלי הדירות הטוענים כי ההקפאה מעמידה אותם במצב בלתי נסבל.
"אנחנו צריכים לשלם משכנתא ושירותים", אמר ארי חזנס, נשיא חברת נכסים המנהלת כאלף דירות ברחבי העיר. "אני חושב שיש תחושה של עייפות מצד אנשים כמוני כי זה נמשך כל כך הרבה זמן".
בעלי הדירות בלוס אנג'לס מספרים שהעלויות עלו באופן חד, כולל עבודה וחומרי בנייה ותיקוני מבנים וכן אגרות עירוניות עבור איסוף אשפה.
גווארדדו מתכנן להישאר בדירתו הנוכחית בסטודיו סיטי לזמן מה. יחידות קטנות יותר באותו המתחם בו הוא גר מושכרות במחיר הקרוב לזה שהוא שילם, והוא רואה את מחירי השכירות מזנקים בבניינים אחרים באותה שכונה.
"אני יכול לראות את עצמי נשאר כאן עד תום ההקפאה כי שכר הדירה סביר יותר", אמר גווארדדו. "ישנם רבדים רבים לביטחון שיש לי כרגע."