חנות הבוטיק של "סנדלי ירושלים" בשרמן אוקס נפתחה ע"י מייסדי החברה, כפיר ואנג'לה מטלון, לאחר ההצלחה הגדולה של המוצר הייחודי בארה"ב ובעולם * הדגמים האיכותיים והלא ממש יקרים מיוצרים תוך שיתוף פעולה ישראלי-פלסטיני ופופולריים בקרב צעירים טרנדיים ומבוגרים שמתגעגעים לסנדלים התנכיות * סיפור הצלחה וגאווה לאומית / מאת: אלעד מסורי
מה מסמל ישראליות? שלמה ארצי, תפוזים איכותים, חומוס – וסנדלים תנכיות. כן זוכרים אותן? נדמה כי לכל ילד בישראל היה זוג בילדותו, הסנדלים התנכיות הולכות ומוליכות אותנו שנים. עכשיו כבר האביב בפתח ורגע לפני שאתם עושים שופינג להכין את ארון הבגדים לאביב ולקיץ שווה לבדוק את אחד המותגים הישראלים שהפכו להצלחה בין לאומית: קבלו את JERUSALEM SANDALS!
סנדלי ירושלים מבוססות על דגמים מהתנ״ך או כאלו שנמצאו בכל מיני חפירות אריכאולוגיות וליוו את העם היהודים מאות בשנים, הם עשויות מעור אמיתי וטבעי, עמידות בכל מזג אוויר ומחזיקות מעמד שנים רבות. האמת? התרגשתי לראות את חנות הבוטיק של ״סנדלי ירושלים״ שנפתחה לפני מספר חודשים בשרמן אוקס. הופתעתי עוד יותר לגלות שמדובר בהצלחה גדולה שחוצה אוקיינוסים.
הסנדלים האלו בטוייסט וצבעים מדליקים נמכרים ברשתות האופנה הגדולות בארצות הברית וברחבי העולם. גאווה ישראלית אמיתית. מאחורי המותג של סנדלי ירושלים עומד כפיר מטלון, בן 37 ,במקור מבת ים, שגדל בתוך עולם ההנעלה. לאביו היה חברת נעליים והוא היה ממנהלי נעלי דפנה הנוסטלגיות. כפיר: ״מאז שאני זוכר את עצמי אני מוקף בנעליים. יש לי תמונות שאני ילד קטן ישן במדף נעלים גדול״. אביו של מטלון היה מייצר את הנעלים בכמה קיבוצים ומשווק אותם בכל רחבי הארץ. הוא גם ניסה להכניס את כפיר ניסה לעסקי הנעליים כאשר היה צעיר ועוד גר בישראל, אבל הבן סירב בעקשנות.
שנים עברו ונראה כי התפוח בכל זאת לא נופל רחוק מהעץ. חייו של כפיר השתנו דווקא כשהגיע לארצות הברית. כפיר: "הגעתי ללוס אנג׳לס לטיול, במהלכו הכרתי את אישתי אנג׳לה. התחתנו, נסעתי איתה לביקור בישראל ושם היא נחשפה לסנדלים התנכיות והתאהבה בהם. היא לקחה לעצמה כמה סנדלים. באותה תקופה היה רק צבע אחד, חום. כשחזרנו ללוס אנג'לס היא קיבלה הרבה מחמאות על הסנדלים. אנשים שאלו אותה מאיפה קנתה אותם, והיא אמרה שקנתה אותם בישראל, תשובה שיצרה מצב שכל פעם שהיינו נוסעים לבקר בארץ, החברים שלנו כאן היו מבקשים שנביא להם סנדלים תנכיות.
"עד שיום אחד עלה לה רעיון: למה שלא נביא את הסנדלים ונמכור אותם בארצות הברית? למעשה כל הרעיון לחברה הזה היה של אישתי אנג׳לה. בהתחלה לא התלהבתי כי באותה תקופה עבדתי במערכות של בתים חכמים והייתי עושה הרבה התקנות. אבל אז התחיל המשבר הכלכלי של 2008/9, הרבה עסקים נסגרו וגם היו פחות התקנות, כל הניו קונסטרקשיין נפל, אנשים לא שיפצו יותר והייתה ירידה חדה בעבודה. אז אמרתי לאישתי – הגיע הזמן להתחיל לייבא את את הסנדלים".
איך הקמת את החברה?
״הסנדלים הללו קיימים כבר שנים והם מבוססים על הדגמים מהתנ״ך. זו לא המצאה שלנו. אנחנו פיתחנו אותם לעוד דברים אבל את הדגם הבסיסי תוכל למצוא בכל מיני חפירות ארכיאולוגיות… הם בני 2000 שנה לפחות.
"בהתחלה הבאנו סנדלים והתחלנו למכור אותם בווניס ביץ'. פתחתי בסטה על החוף ואני לא אשכח איך ביום הראשון, תוך ארבע שעות, מכרנו 17 זוגות סנדלים. אנחנו יושבים שם בסתלבט, שותים בירה על הים ומוכרים את הסנדלים. אנשים התחברו לזה; הנוצרים קראו להם JESUS SANDALS, זה היה פופלארי בשנות ה-70, המסולמים מתחברים לזה גם כי זה חלק מהמקורות שלהם, ובקליפורניה זה לא היה קיים כלל״.
מה מיוחד בסנדלים שלכם?
״שהם לא Mass produce. העור הוא עור טבעי והסנדל בנוי משני סוגים של חומרים: הגפה והסוליה העליונה עשויים מעור טבעי, וזה הכל ממפעלים אותנטים בחברון; והסוליה עשויה מחומר מאוד קל ויש לו הרבה יתרונות. הוא דומה מאוד לגומי אבל הוא פחות נשבר ומחזיק מעמד להרבה זמן, מאוד נוח ונותן לך תמיכה מאוד טובה. מה שיפה בסנדל הזה הוא כשאתה נועל אותו הוא סופג את כל הזיעה והלחות מהגוף ואז הסנדל מקבל את הצורה של כף רגל השלך והופך להיות כמו 'קאסטם מייד', העור מתרכך ונהיה חלק מהגוף שלך. אנשים מאוד נקשרים לסנדל״.
רגע, הסנדלים שלך מיוצרות בחברון על ידי פלסטינים?
״כן את הסנדלים האלו ייצרו במקור בהתחלה בקיבוצים בישראל אבל עם הזמן גדלנו ולקיבוצים לא היה מקום לייצר בכמויות אז התחלנו לייצר אותם בחברון, וזה חיבור בין האוכלוסיה הערבית ליהודית. אבא שלי קישר אותי עם משפחה בחברון שעושה את זה הרבה שנים והתחלנו לעבוד איתם. ככה הצלחנו להקים ליין חדש ולהתרחב.
״אני זוכר את הפעם הראשונה שנכנסתי לחברון עם דרכון אמריקאי, כי אי אפשר להיכנס כישראלי, ולא האמנתי למראה עייני: מקום פסטורלי עם בתים יפים, הסתובבתי בשוק בחברון, באמת מקום יפה. כשהתחלתי לפתח איתם קשרים הכרתי אנשים מאוד נחמדים שאני סומך עליהם והתחלנו לעבוד יחד. היום אנחנו עובדים יחד בתערוכות נעליים, ולפעמים יש לנו בדוכן התצוגה ישראלי ופלסטיני שעובדים אחד עם השני זה משהו מיוחד שאתה לא רואה הרבה. פתאום הבנתי כמה אנחנו והם קרובים בתרבות שלנו, בסגנון ובחוש ההומור, הסנדלים האלו הם גשר של שלום בין העמים, בגלל זה בחרתי לקרוא להם JRUSALEM SANDALS: ג׳רו זה מהמילה יראו, שלם זה שלום – כלומר יראו שלום״.
המכירות הגדולות שעשה מטלון בווניס ביץ' הספיקו לו בזמנו, אבל אז הוא החל לקבל הזמנות מחברות גדולות שרצו שימכור להם בהול-סייל. למטלון לא הייתה ברירה והוא החל לקחת את העניין ברצינות, והשתתף בתערוכות הנעליים הגדולות בלאס וגאס שם קיבל חשיפה משמעותית. הפריצה הגדולה הגיעה לפני כחמש שנים.
מטלון : ״בשנת 2011 התחלנו לעבוד עם 'אמריקן אפרל' וזה פתח לנו את הדלת. הרבה אנשים רצו לקנות מאתנו. נכנסו לשוק באיטליה בזכות זה, נכנסנו גם ל'מלרוז אנסמבל' ועוד המון בוטיקים יוקרתיים. מאז התחלנו לשווק בכל העולם והסנדלים הפכו ללהיט גדול אפילו בטוקיו, יפאן״.
בחנות הבוטיק של סנדלי ירושלים בשרמן אוקס הוקסמתי משלל הסנדלים בדגמים מיוחדים ובצבעים מדליקים, המחיר: בין 70-80 דולר, והסנדלים מתחלקים לאלו שמיוצרים בישראל לבין קולקציה נוספת שמיוצרת באל-איי ונקראת ״ענתיקה קולקשיין ״- בה כל הסנדל מיוצר מעור עם צבעים צימחיים הלקוחים מפירות ומעצים, וכך יוצרים מרקם וצבע מיוחד – הכל מהאדמה ומהטבע. עוד תוכלו למצוא בחנות מגוון תיקים מעור שמיוצרים בחברון.
אתר האינטרנט של החברה מציע מגוון רחב של סנדלים ואפשר לעשות הזמנות און ליין. כפיר :״פיתחנו המון דגמים חדשים של שחור ולבן ולקחנו דגמים שהם שילובים של סנדלי עור ובתחום הענטיקה בסגנון 'סורבסקי קריסטל' על הסנדל, משהו מאוד חדשני. עשינו גם דגמים מעור נחש. החבר׳ה הצעירים באל-איי אוהבים את זה, זה מאוד טרנדי ומיוחד, והלקוחות היותר מבוגרים אוהבים את הנוסטלגיה שמאחורי הסנדל, ככה שקהל הלקוחות שלנו הוא בהחלט מגוון״.
Jerusalem sandals
4325
Woodman Ave, Sherman Oaks, CA 91423 Tel: 1.818.568.8082 jerusalemsandals.com