מועצת עיריית בוורלי הילס קיבלה פה אחד החלטה המתחייבת לתמיכה נלהבת בישראל ומגנה את חמאס. המחווה נעשתה במהלך הישיבה הרשמית של המועצה ב-17 באוקטובר, שנפתחה ברגע של שתיקה ממושכת לזכר החיים שאבדו בסכסוך ב-10 הימים האחרונים.
"חשבתי שאנחנו צריכים להתייחד ברגע של שקט עבור כל אחד מהם, אבל נהיה כאן, לצערי, להרבה מאוד זמן", אמר ראש העיר ד"ר ג'וליאן גולד, "ואני יודע שאני מדבר בשם הקהילה הזאת, אני מדבר בשם המועצה, אנחנו נושאים את המשקל הזה בלבנו. זה היה שבוע קשה מאוד. כל מי שאני מכיר התמודד עם השבוע הזה".
לאחר מכן נאם הקונסול הכללי של ישראל בלוס אנג'לס, ישראל בכר. "זה באמת מרגיש פה כמו בית", אמר בכר. "תודה לך, ראש העיר גולד, על תמיכתך הנאמנה לאורך התקופה הקשה הזו. תודה לכל אחד מחברי מועצת העיר על הסולידריות שלכם… לעיר בוורלי הילס, אני רוצה להביע את התודה העמוקה של מדינת ישראל על שעמדה איתנו כתף אל כתף".
בעיר התקיימה הפגנה רחבת היקף לתמיכה בישראל ב-9 באוקטובר, שלושה ימים לאחר התקיפות הראשונות של חמאס. ומאז, עצי הדקל מחוץ לבית העירייה מוארים בכחול כסולידריות עם העם הישראלי.
בכר הבטיח בדבריו ניצחון ישראלי בסכסוך המתהווה ברצועת עזה כפירוק חמאס, תוך גינוי האחרון כארגון טרור. הוא גם הוסיף שיהיה צורך בתמיכה מבוורלי הילס "בטווח הארוך". הדיפלומט גם ציין כי השנאה המופנית כלפי הקהילה היהודית גברה בימים האחרונים. מאז פרצו קרבות בישראל ב-7 באוקטובר, דווחו יותר מ-107 תקריות אנטישמיות בארצות הברית, לפי הליגה נגד השמצה.
"כמרכז משמעותי של הקהילה היהודית, בוורלי הילס נמצאת בקו החזית במאבק באנטישמיות, ואתם נאבקים בה באומץ", אמר בכר.
המועצה שמעה מכמה מחברי הציבור תמיכה בהחלטה המראה תמיכה בישראל. כמו כן התקיים דיון סוער בין חברי המועצה לגבי הנוסח המדויק של ההחלטה. חלקם היו בעד גוון חריף וגרפי יותר. "אם נוסיף שם דברים שצה"ל לא אישר, או לא קרו, אולי אנשים לא יתייחסו למה שיש לנו לומר ברצינות", ציין חבר המועצה ג'ון מיריש. "ואני לא רוצה שזה יקרה. אני לא רוצה שיאשימו אותנו בדברים לא נכונים, בשעה שהאמת מספיק מחרידה". מאוחר יותר הוא הוסיף, "אני גם חושב שצריך שתהיה לנו הבעת צער על מותם של פלסטינים חפים מפשע".
ההחלטה כפי שהתקבלה במועצה מגנה את חמאס כארגון טרור תוך תמיכה בקיומה של ישראל כ"עם יהודי ריבוני ועצמאי". המסמך קובע כי בוורלי הילס עומדת לצד ישראל "חד משמעית", וקוראת לממשלת ארצות הברית "לשלוח כל תמיכה".
"משפחות ברחבי העולם אבלות, וכולנו מכירים אנשים שאיבדו מישהו, שהם עכשיו מתים או שנלקחו בשבי", אמר גולד. "וכולנו מכירים כאן משפחות שבניהן ובנותיהן חזרו לשרת. זה לא מוגבל בשום אופן למדינת ישראל. זה עולמי, וכולנו מכירים אנשים, מקרוב, חברים, אולי קרובי משפחה, שעבורם זה מאוד אישי".