סניף מת"י בעיר התמקד השנה בקהילה היוונית אשר מבחינת אחוזים, איבדה בשואה יותר מכל קהילה אחרת: 90%מהקהילה ניכחדה • והבליט את סיפורו של אלברט רוזה מסלוניקי, שהיה היחיד מכל70 בני משפחתו ששרד את השואה
בשבע שנים האחרונות, מציין מת"י בעיר ובוואלי את ארועי יום השואה בתוכנית מיוחדת למשפחות וילדים מגיל 9. במת"י בעיר, התוכנית מורכבת מטקס זיכרון, שיחה עם ניצולים בקבוצות קטנות לאחר התוכנית ועם תוכנית אמנותית שכולה מוקדשת לנושא מסוים, כאשר כל שנה, נבחר נושא אחר. מטרת הארוע היא ללמד את הילדים על השואה מנקודות מבט שונות.
השנה בחר סניף העיר ללאחר שאנשיה הוסעו ברכבות למחנות ההשמדה בפולין, בעיקר לאושוויץ ובירקנאו ורובם הוצאו להורג כמעט מייד, בהגיעם לשם.
הקהילה היוונית גם סבלה יותר מהקהילות היהודיות האירופאיות כי אנשיה דיברו לאדינו ונראו שונים מהיהודים האירופאים. הם לא דיברו יידיש ולכן לא הבינו את הוראות הגרמנים במחנות והקהילה היהודית במחנות חשבה שהם בכלל לא יהודים כי הם לא נראו כמותם ולא דיברו את שפתם.
ילדים מרחבי העיר: משבט הראל, שבט הצופים של העיר, ילדים מבתי ספר שונים, בגילאים שונים, השתתפו השנה בתוכנית. הם שרו בלאדינו, והציגו שני קטעי משחק שתיארו חיים של משפחות יווניות לפני ואחרי השואה, בליווי תמונות, שירים והסברים. אחד הקטעים ששוחקו ע"י האחים דניאל ויוסף שעשוע, הציג את סיפור חייו של יהודה פוליקר שבסופו נטע נקאש ומיה גרינשטיין מהצופים שרו את שירו "חלון לים התיכון".
השנה, התוכנית ציינה ונתנה במה לאלברט רוזה מסלוניקי, שהיה היחיד מכל 70 בני משפחתו ששרד את השואה, הצטרף ל"אירגון" בסוף המלחמה, ועזר דרכו להבריח אנשים ונשקים לישראל לפני הקמת המדינה. רוזה הוזמן לבמה לחלוק מסר לילדים ולבקש מהם שייקחו את סיפורו, יזכרו את סבלם של יהודי יוון ויעבירו את הסיפור
לדורות הבאים.
התוכנית הסתיימה בשירת התקווה כאשר כל הילדים שהגיעו לארוע התבקשו לעלות על הבמה ולהוביל את ההימנון! זה הניצחון האמיתי של העם היהודי: לראות את דור ההמשך ולדעת שהם ייקחו את סיפורי הניצולים והשורדים ויעבירו אותם לדור שבא אחריהם.
לאחר התוכנית, עברו המשפחות עם הילדים לחדר הסמוך וישבו בקבוצות קטנות עם ניצולים שסיפרו להם את סיפורם. מספר הניצולים הולך וקטן וחייבים לנצל כל הזדמנות ליצור את המפגשים האלו ולשמוע עדויות מיד ראשונה. הילדים שלנו היום, הם הדור האחרון שישמע את הסיפורים ולכן צריך להמשיך ללמד אותם, לדבר איתם ולחשוף אותם לנושא: האנטישמיות לא נעלמה מן העולם וזה תפקידם המוסרי להילחם בה.
התוכנית נערכה כמו כל שנה בשיתוף עם שבט הראל, סיני טמפל, סיני עקיבא אקדמי, קפה אירופה, מוזיאון הסובלנות ומוזיאון השואה בגרוב, שגם מציע סיורים בחינם באנגלית ובעברית.