למעלה מ-1,000 משתתפים ודמויות מובילות מארה" וישראל לקחו חלק באירוע מקוון לזכרו של איש העסקים והפילנתרופ * הנשיא ריבלין: "סיפורו האישי – ממכירת עיתונים להיותו איש עסקים בינלאומי, הצית את הדמיון של רבים ברחבי העולם"
העולם היהודי התכנס בשבוע שעבר לאירוע זיכרון קהילתי עולמי עם סיום ימי השבעה למותו של שלדון אדלסון ז״ל, בהשתתפות למעלה מ-40 ארגונים יהודיים-אמריקאיים, וביחד עם ארגון הקהילה הישראלית-אמריקאית (IAC). אירוע ההצדעה המקוון כלל הספדים וסיפורים אישיים מבני משפחה וחברים, תפילות, ולימוד טקסטים יהודיים סביב מורשת הנתינה לקהילה של שלדון ז״ל. למעלה מ-1,000 משתתפים, ביניהם דמויות מובילות בעולם היהודי וארגונים יהודיים מרחבי ארצות הברית ובהם תגלית, הבונדס, ידידי צה״ל בארה״ב FIDF, קרן תגלית, איחוד הצלה, המרכז הבינתחומי הרצליה, StandWithUs, הפדרציות היהודיות של בוסטון ונבאדה, חב״ד, מד"א, ועוד.
נשיא מדינת ישראל, ראובן (רובי) ריבלין, פתח את האירוע ואמר: "שלדון אדלסון, זכרונו לברכה, אהב את העם היהודי ואהב את מדינת ישראל. פטריוט אמריקאי ענק שראה בברית החזקה בין ישראל לארה״ב כשליחות אישית. סיפורו האישי – ממכירת עיתונים להיותו איש עסקים בינלאומי, הצית את הדמיון של רבים ברחבי העולם. נחישותו, יכולתו לזהות הזדמנויות, לקחת סיכונים, להיות אמיץ ולהצליח – היו ידועים לכל. בעשורים האחרונים הייתה לשלדון השפעה גדולה בחיים הציבוריים בישראל, הוא תרם למטרות רבות אשר רובן העמיקו את הקשר של עם ישראל לארץ, ולמורשת". אחיו של שלדון, לני אדלסון, אמר קדיש, ונשא הספד לזכרו בו סיפר כמה ״אמביציוזי״ היה שלדון אפילו בגיל צעיר והוסיף, "אחי היה הפילנתרופ הכי נדיב, הוא פשוט היה בן אדם מדהים".
שון אבן-חיים סיפר על חברותו עם אדלסון ואמר: ״הוא היה החבר הטוב שתמיד חלמת שיהיה לך. בשיחה שהייתה לי עם שלדון ומירי בכנס ה-IAC שאלתי אותו מה הוא מקווה שתהיה המורשת שלו? הוא השיב ששום דבר שקשור לעסק שלו, אלא העדיף שהיא תהיה בתחום המחקר הרפואי, העולם היהודי ומדינת ישראל. בכל פעולותיו הוא רצה לשפר את חייהם של אחרים. הדרך הטובה ביותר לכבד את זכרו היא להמשיך את מורשתו והאחריות הזאת נמצאת אצל כל אחד ואחת מאיתנו״.