איש עסקים בכיר ועתיר-הישגים מעמק הסיליקון הקליפורני מואשם ברצח לאחר שנהג בטסלה שלו במהירות העולה על 142 מייל לשעה, בתאונה קטלנית שהרגה אם ובתה הצעירה.
זכרי צ'רניקי, בן 31, נעצר ב-13 ביולי והואשם בשני סעיפי רצח בגין התאונה שהתרחשה ב-2 בדצמבר 2025 בסן חוזה, שבה נהרגו איוונה באליסטרי, בת 29, ובתה בת השנה, ליליאנה. התובעים טוענים כי צ'רניקי נהג במהירות של כ-228 קמ"ש (142 מייל לשעה) 15 שעה לפני הפגיעה, ועדיין נסע במהירות מופרזת של 102 מייל לשעה כשהטסלה שלו התנגשה בעוצמה ברכב ה-SUV מסוג לקסוס שעליו נסעו באליסטרי, בתה הפעוטה, והנהג זאק מרטינס – ארוסה של באליסטרי ואביה של ליליאנה.
האם מסן חוזה ובתה נשרפו למוות בהריסות הבוערות בשעה 10:45 בבוקר.
סגנית התובע המחוזי של מחוז סנטה קלרה, מריסה מקקיון, יצאה בחריפות נגד צ'רניקי בריאיון ל"קליפורניה פוסט": "אם אנשים נוהגים כך, התוצאה הטבעית היא שמישהו הולך למות," אמרה מקקיון. צ'רניקי מוחזק במעצר ללא אפשרות שחרור בערבות. הוא צפוי לחזור לבית המשפט ב-2 באוגוסט.



