הם נלחמו בשבילנו, עכשיו התור שלנו להילחם בשבילם * ארגון Saving Life מגייס כספים ומשאבים עבור אנשים שחזרו מהחזית, אבל עדיין נלחמים כל יום מבפנים * הקהילה נקראת לעזרה
יש לוחמים שחזרו מהמלחמה, אבל לא באמת חזרו הביתה. הגוף חזר. הנשמה עדיין שם. הם יושבים ליד המשפחה, אבל הראש עדיין בשדה הקרב. הם שומעים רעש קטן, והגוף נכנס למלחמה. הם מנסים לחייך, אבל מבפנים הכו שבור. הם מנסים להיות חזקים בשביל כולם, אבל בלילה הם נשארים לבד עם מה שהם ראו, עם מה שהם איבדו, ועם מה שהם סוחבים. ומאחורי כל לוחם כזה יש משפחה שלמה שמחכה שהוא יחזור לחיים. אמא שמרגישה שמשהו בילד שלה השתנה. אבא שלא יודע איך לעזור. אישה שמנסה להבין לאן נעלם האדם שהיא הכירה. ילדים שמרגישים שאבא בבית, אבל לא באמת איתם. מתוך הכאב הזה קם ארגון Saving Life Org, יוזמה חדשה להצלת חיים.
הסיפור שהדליק את האור עבורנו הוא הסיפור של דן לביא, לוחם שחזר מהמלחמה כשהוא מתמודד עם פוסט טראומה קשה. הוא עבר מסע עמוק של ריפוי בעזרת הסוסים של אבי, חיבור לטבע, וליווי של עוזי וקריסטי בתהליך איבוגיין במקסיקו. הוא יודע מה עובר על הלוחמים מבפנים. הוא יודע כמה קשה להגיד “אני צריך עזרה”. הוא יודע שלפעמים גם למלא טופס, לענות לשיחה, או להסביר מה כואב, מרגיש כמו לפתוח את הפצע מחדש. לכן אנחנו לא בונים מערכת קרה אלא בית לריפוי. מעטפת אנושית. מקום שקט, סוסים, טבע, אנשים שמבינים, ליווי לפני, בזמן ואחרי, קהילה שלא שופטת. קהילה שלא מוותרת.
כבר היום יש לנו דברים מוחשיים ביד: יש לנו אדמה במאליבו, במקום שקט עם נוף פתוח, טבע וסוסים. אנחנו עובדים קשה להכנת המקום בצורה בטוחה ואנושית לקבלת הלוחמים. יש לנו סוסים שכבר היום עוזרים לפתוח לבבות במקום שמילים לא תמיד מצליחות. יש לנו קשר פעיל עם עוזי וקריסטי במקסיקו, שמובילים תהליכי ריפוי עמוקים עם ניסיון של שנים. יש לנו חיבור למתחם רפואי גדול בטיחואנה, סמוך לגבול, הכולל בית חולים, מלון רפואי ותשתית שמאפשרת ליווי רפואי קרוב ואחראי.
יש לנו חווה במקסיקו עם סוסים, טבע, שקט ומרחב החלמה. יש לנו קשרים בישראל עם גורמים שמכירים לוחמים מקרוב ויכולים לעזור לנו לאתר את האנשים הנכונים. ויש לנו צוות שמתחיל לעבוד בפועל, לא בדיבורים. עוזי וקריסטי ג'ייקובסן מביאים ניסיון עמוק בתחום הטראומה, איבוגה ואיבוגיין. קריסטי ליוותה מאות אנשים בתהליכי ריפוי עמוקים. אפל לוי, מחברת הספר "אפקט אפל", מסייעת בחיבורים ובקידום הארגון קדימה. נועה שכטר מסייעת בבניית מערך ההתנדבות והחיבורים בישראל. יונית בוסני מסייעת בבניית הצד הכספי והבקרה. אבי ברום, דן לביא ואנשים נוספים מסייעים בשטח, בתפעול ובחיבור לעולם הלוחמים. בראש היוזמה עומד אבי בן דוד, מנכ"ל מולאהולנד ברנד.
המטרה שלנו ברורה: להביא לוחמים, חיילים ושוטרים ישראלים שמתמודדים עם פוסט טראומה, הלם קרב וכאב נפשי עמוק, ולתת להם מסגרת תומכת, מכבדת, מקצועית ואנושית בארה"ב ובמקסיקו. התהליך ישלב שהייה במקום שקט, עבודה עם סוסים, חיבור לאדמה, ליווי רגשי ואנושי, טיפול מקצועי, ובחינה אחראית של טיפולי איבוגיין תחת פיקוח מתאים, עם בדיקות מקדימות וליווי לפני ואחרי.
בשלב הראשון אנחנו מגייסים 150,000 דולר. הכסף ישמש להכנת האתר במאליבו, מבני שהייה בסיסיים, מיטות, מקלחות, שירותים, מטבח בסיסי, ציוד, ביטוחים, נסיעות, טיסות, אוכל, ליווי מקצועי, טיפולים, סוסים, אנשי צוות ותמיכה לפני ואחרי התהליך. מי שמכיר רופא, מטפל, איש סוסים, איש עסקים, תורם, בעל נכס, ספק ציוד, חברת תעופה, קייטרינג, נהג, או כל אדם שיכול לעזור, שיחבר אותנו.
מי שרוצה להתנדב, לתרום, לחבר אותנו לאנשים הנכונים, לתרום שירותים, ציוד, קשרים או זמן, מוזמן להתקשר או לשלוח טקסט לנועה: 310-925-8992
לתרומות כספיות ניתן לתרום דרך זל: יונית 818-535-0504
לכל שאלה ניתן גם לשלוח הודעת טקסט לאבי: 818-266-6930


