אורח הכבוד, שר הביטחון לשעבר האלוף (מיל') יואב גלנט, קיבל את אות "אריה ישראל"" * יהונתן ארמוני שאיבד את ידו ואת ראייתו סיפר כיצד הסיוע של מגבית היה לו לעזר משמעותי בתקופת האשפוז וההחלמה
ביום חמישי האחרון, התקיים ערב מרגש במלון בוורלי הילטון בבוורלי הילס, כאשר יותר מ-1,000 תורמיםים התכנסו לטובת הגאלה השנתית ה-33 של ארגון מגבית. במהלך הערב גויסו למעלה מ-3 מיליון דולר, שייועדו לסיוע לאלמנות, יתומים, חיילים פצועים, משפחות החטופים והמפונים בישראל.
ארגון מגבית ממלא את הפערים – את כל מה שנופל בין הסדקים ולא מקבל מענה מספק – כדי לעזור לישראלים במצוקה לקום מחדש על רגליהם.
אורח הכבוד של הערב, שר הביטחון לשעבר והאלוף במיל' יואב גלנט, קיבל את אות "אריה ישראל" על תרומתו רבת השנים, מחויבותו האיתנה, אומץ לבו והמסירות הבלתי מתפשרת שלו למדינת ישראל. גלנט נשא נאום נרגש בו דיבר על הנהגתו בזמן המלחמה הקשה ביותר שידעה ישראל מאז 7 באוקטובר, והביע ביטחון מלא בניצחונה של המדינה. "הגיבורים האמיתיים," אמר, "הם החיילות והחיילים של צה"ל". בדבריו, חלק גלנט כבוד גם ללוחם ימ"מ ארנון זמורה ז"ל, אשר הוביל את מבצע החילוץ של נועה ארגמני. "רוח ההקרבה, המנהיגות והמחויבות שלו לישראל מייצגת את מהות העם היהודי," אמר גלנט. הוא הדגיש כי השבת כל החטופים הביתה היא עיקרון יסוד יהודי ומהווה נדבך מוסרי מרכזי בצה"ל.

דורה נזריאן, יו"ר מועצת המנהלים של מגבית, נאמה בפני אולם מלא עד אפס מקום ואמרה: "לא כל גיבור-על לובש גלימה. אלה אנשים רגילים שמתעלים על עצמם ברגעים בלתי רגילים — כמו מאיה ואיתי, כמו סא"ל יהונתן ארמוני וכמו האלוף גלנט".
היא הוסיפה: "בשנה שעברה עמדנו כאן כתף אל כתף עם ישראל. אבל סולידריות כבר לא מספיקה. עכשיו הגיע הזמן לפעול – יד ביד."
אחד הרגעים המרגשים של הערב היה דבריו של יהונתן ארמוני, מפקד שנפצע קשה, איבד את ידו ואת ראייתו. בנאום עוצמתי, שיתף את סיפורו האישי ואת האמונה שיש לבחור בחיים ובייעוד. הוא סיפר כיצד הסיוע הכלכלי של מגבית היה לו לעזר משמעותי בתקופת האשפוז וההחלמה. גם מאיה ואיתי רגב, ניצולים שנחטפו ושוחררו, השתתפו באירוע כאורחי כבוד. מאיה שיתפה את סיפורה האישי ותחושת האחריות שלה להשמיע קול בשם כל אלה שעדיין כלואים בעזה.

ד"ר שילה נזריאן הדגישה בדבריה כי התמיכה בישראל לא חייבת להיות רועשת כדי להיות משמעותית. "מגבית מזכיר לנו שתמיכה אמיתית היא שקטה, יציבה, נטועה באהבת העם שלנו – והיא משנה חיים." הערב נחתם בהופעה סוחפת של גילת רפפורט ולהקתה. על ההפקה וניהול הגאלה הופקדה עדי דרורי, בעלת חברת Event Pros LA.



