המחיר כמו בארה"ב 7.99 דולר (ללא HD), וגם 11.99 דולר בחודש – שבו אפשר לצפות בארבעה מסכים בו-זמנית בתכנים שונים * הבאסה לישראלים: השידורים יהיו רק באנגלית ללא תרגום
חברת הזרמת הווידאו, נטפליקס, פתחה השבוע את שירותי הווידיאו שלה ל-130 מדינות נוספות – ובהן ישראל. ההכרזה על פתיחת השירות התקיימה במסיבת עיתונאים של החברה בתערוכת CES בלאס וגאס. בשלב זה ניתן גם בישראל להתחיל לגלוש ולצפות בתוכני נטפליקס החברה מעניקה חודש אחד חינם ושלוש חבילות מנויים, שהזולה שבהן במחיר 7.99 דולר (ללא HD), ואילו היקרה יותר ב-11.99 דולר, שבה אפשר לצפות בארבעה מסכים בו-זמנית בתכנים שונים. האפליקציה גם זמינה לראשונה להורדה ישירה בחנות האפליקציות גוגל פליי של גוגל.
עם זאת בשלב זה, מערכת ההפעלה של נטפליקס כולה באנגלית (או בערבית), והתכנים טרם מתורגמים לעברית. החברה רק פתחה את שירותיה לישראל, שהיו נעולים עד כה. נטפליקס מספקת מאות סדרות וסרטים לצפייה במודל של VOD על גבי האינטנרט – ישירות למחשבים, טאבלטים, טלפונים ניידיים, טלוויזיה חכמות, סטרימרים ומכשירים נוספים. התכנים משודרים על גבי רשת האינטרנט (OTT).
השירות של נטפליקס אמור לאיים משמעותית על השחקנים בשוק הטלוויזיה הרב-ערוצית בישראל – HOT, yes ובאחרונה גם סלקום, שפועלת גם היא בעיקר במודל VOD על גבי האינטרנט.
נטפליקס בישראל מציעה גם תכנים מקוריים בהפקתה, אך לא את כולם. כך למשל, את הסדרה בית הקלפים לא ניתן למצוא בנטפליקס בישראל, ככל הנראה משום שהסדרה כבר נמכרה לשידור לגורמים מקוריים.
העובדה שמערכת ההפעלה של החברה אינה מתורגמת לעברית, והתוכן עצמו גם הוא אינו נגיש בשפה המקומית, עלולה להעיב על הניסיונות של החברה לאיים על השחקנים הקיימים, שכן סלקום למשל, מנגישה את כל התוכן בפלטפורמה בעברית וגם התוכן מתורגם כולו.
נטפליקס מעוניינת להגיע בסופו של דבר להפצה בכ-200 מדינות. היא השיקה בספטמבר את שירותיה ביפן ולאחר מכן התרחבה גם לאיטליה, ספרד ופורטוגל.
את הרבעון השלישי של 2015 סיימה נטפליקס עם 69.2 מיליון מנויי סטרימינג, מהם 43.2 מיליון בארה"ב. לחברה יש עדיין פעילות של משלוחי הדי.וי.די – שעמתה התחילה בשנות ה-90 – ויש לה 5.06 מיליון מנויים בתחום זה. ואולם, קצב הגידול ברבעון האחרון היה נמוך יחסית – רק 880 אלף מנויים חדשים בארה"ב, מתחת לתחזיות.