בתולדות מרדפי המכוניות בלוס אנג'לס, היו כמה דרכים עבור נהגים להימלט ממרדף משטרתי, במיוחד אלו ששודרו בשידור חי: כמה נמלטו לחניונים ונטשו את מכוניותיהם. במקרה אחד השנה, חשוד בחטיפת רכב הצליח להימלט בעזרת שותף.
אבל נסיעה ממחוז ונטורה עד למקסיקו כשהמשטרה בעקבותיך? ובכן, זה קרה לראשונה בהיסטוריה ביום שני השבוע.
אישה מאחורי ההגה של מיניוואן נמלטה מהמשטרה ברחבי ארבעה מחוזות, נהגה על פני כבישים מהירים והתחמקה ממשטרת הכבישים של קליפורניה עד שחצתה את הגבול למקסיקו, ולפי גורמים רשמיים, היא ככל הנראה נמלטה.
ניסיונות לעצור את הרכב באמצעות רצועות דוקרנים נכשלו, כאשר המיניוואן המשיך לנסוע דרומה דרך מחוזות ונטורה, לוס אנג'לס, אורנג' וסן דייגו, בעוד המשטרה מרדף במשך יותר משעתיים. ה-CHP השתלט על המרדף זמן קצר לפני השעה 11 בבוקר לאחר שהתקבלו דיווחים על רכב גנוב ממשרד השריף של מחוז ונטורה. המיניוואן המשיך בדרכו דרומה בכביש המהיר 405, והגיע למהירויות של עד 80 מייל לשעה. בשלב מסוים, ששודר בשידור חי בחדשות המקומיות, שוטר CHP השליך רצועת דוקרנים לעבר של המיניוואן. הררכב סטה כדי להתחמק ממנו והמרדף נמשך. ניסיון שני של רצועת דוקרנים גם הוא נכשל.
המיניוואן הגיע למחוז אורנג' ועלה לכביש המהיר 5 במישן וייהו. סמל. אסטבן הרננדז אמר כי יחידות הודיעו לשירות מכס והגנת הגבולות של ארה"ב בנמל הכניסה של סן יסידרו על המרדף בשעה 1:08, ועידכנו אותםם שהרכב מתקרב לגבול. פעילות יחידות CHP בוטלו במהלך המרדף בכביש המדינה 905 עקב חששות לבטיחות הציבור, תופעה שכיחה במרדפים ליד הגבול כדי להגן על שוטרים ונהגים.
"אנחנו לא רוצים שהמכונית הזו תכריח את עצמה לעבור דרך הכניסה ותפגע באנשים אחרים", אמרו במשטרת הדרכים.
בשעה 13:24, שוטרי CHP קיבלו הודעה שהמיניוואן הגיע למקסיקו, אמר הרננדז.



